Hirdetés

A világ legkisebb terepasztala

|

Talán többen vagytok itt is, akik szerették a terepasztalokat ifjabb korukban. Vannak, akik idősebb korukban sem felejtik el ezt a hobbit.

Hirdetés

Egy David Smith nevű ember (ennél átlagosabb nevet nehéz elképzelni) elkészítette saját terepasztalát.

Önmagában ez a hír semmilyen szenzációt nem hordoz. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy Smith úr terepasztala egy Z skálájú modellezése egy N skálájú modellnek - magyarán egy 1:220 arányú kicsinyítése egy 1:160 arányban kicsinyített terepasztalnak, akkor ez má a nem semmi kategória. Ez 1:35200 arányt jelent (hétköznapra lefordítva a terepasztal 1 centimétere a valóságban 35200 centiméternek, azaz 352 méternek felel meg... ). A James River Branch közösség egy hónapig dolgozott a miniatűr remekművön, és a 11 dollár értékű, működő vonat 35200-szor kisebb, mint az, amiről modellezték. A dologban van egy kis trükk - a vonat nem sínen fut, hanem egy mozgó cső tetejére van rögzítve, de ezt egyrészt nem is lehet észrevenni, másrészt a videóban is látható...

Elképesztő teljesítmény így is, úgy is:

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)