Hirdetés

A Warner kezében a Turbine és a Lord of the Rings Online

|

Alig néhány órája érkezett a hír, miszerint a Warner felvásárolta az egyik legnagyobb független MMO-fejlesztőt, valamint annak játékait.

Hirdetés

Az MMO-korszak hajnalától (Asheron's Call) gyakorlatilag állandó résztvevője a korlátozott mértékben növekvő torta egyre nagyobb szeletéért küzdő játékosoknak a bostoni Turbine Entertainment. Az 1994-ben alapított cégnek a már említett Asheron's Call széria mellett a Dungeons & Dragons Online: Stormreach, valamint a The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar és kiegészítőik miatt mondhatnak köszönetet a rajongók.



Hogy mit hoz számukra a jövő, egyelőre nem tudni biztosan, ám dőreség lenne azt feltételezni a Warner döntéshozóiról, hogy csak azért vásárolták meg a Turbine-t, hogy felszámolják.



Megszerzésével valójában két legyet ütöttek egy csapásra. Először is aktív szereplőivé válnak ezennel az MMO-piacnak, másrészt minden létező Gyűrűk Ura jog egy kézben egyesül, amire időtlen idők óta nem volt példa. A Warner tehát nem csak a Peter Jackson féle filmek, hanem a könyvek Tolkien Enterprises által továbbadott jogaival, illetve az ezek alapján születő játékok jogaival is rendelkezett. Egyedül MMO-t nem készíthettek, mert arra jogot a Turbine szerzett még évekkel ezelőtt. Nem kell atomfizikusnak lennünk ahhoz, hogy megértsük, miért is érte meg a szórakoztatóipari óriásnak ez a kis üzlet.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)