Hirdetés

A World of Warcraft játékosai elveszítenek egy fontos segédeszközt

|

A WoW Companion hűséges társuk volt hosszú évekig, de a Blizzard döntése után rövidesen kukába kerül.

Hirdetés

A modern World of Warcraft egyik találmánya volt a Mission Table rendszer, amit még a Warlords of Draenorban csempészett a játékba a Blizzard. A koncepció lényege, hogy a kisebb erőforrásokat akkor is tudjuk grindolni, ha nem vagyunk gépnél.

Gyakorlatilag egy WoW-ba rejtett Facebook játék volt, amit négy kiegészítőn keresztül próbált megkedveltetni velünk a fejlesztő. Hosszú évek próbálkozásai után végül a Blizzard hátrahagyta a Mission Table-t a Dragonflight megjelenésekor.

Hirdetés

Ettől függetlenül maradt egy mentőöve a rendszernek, amit WoW Companion alkalmazásnak hívnak. A mobilos apróságon keresztül könnyedén menedzselhetjük a különböző kiegészítők table-jeit, emellett pedig megnézhetjük, hogy hol és milyen world questek aktívak, hogy állnak az aukcióink, milyen események várnak a naptárunkban, és még a guildünk chatszobájába is írogathatunk. Nagyon hasznos kis program ez, amin keresztül kapcsolatban maradhatunk Azeroth-tal a PC-nktől távol is.

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy most hallotok először a WoW Companionról. Az alkalmazást ugyanis egyre kevesebben használták, és a Blizzard sem beszélt róla túl gyakran. Tegnap megemlítették ugyan, de rossz hírekkel összefüggésben, mivel a War Within kiegészítő megjelenésével megszüntetik a WoW Companion támogatását.

Fontos itt azért megjegyezni, hogy nem ez az első ilyen alkalom. A Blizzard időről-időre elindított egy okostelefonos WoW appot, amit aztán kukázott, és kihozott helyette egy másikat. Nem lennénk meglepődve, ha a The War Within életciklusa alatt egy új társalkalmazást kapnánk, de egyelőre nem jelentett be hasonló terveket a csapat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)