Hirdetés

A WoW fejleszti az idősek kognitív képességeit

|

Egy frissen készített tanulmány szerint a 60 év fölöttieknek kimondottan jót tesz a World of Warcraft.

Hirdetés

A North Carolina State University által készített felmérésben két, 60 és 75 év közötti személyekből álló csoport vett részt.

Az egyik csoport két hét alatt nagyjából 14 órát töltött a World of Warcraft világában, míg a többiek a kontrollcsoportot alkották. Az ezt megelőző teszteken magas pontszámot elérők esetében nem tapasztaltak változást, azonban akiknek problémáik akadtak a teszt kitöltésével, azok a játék után könnyebben oldottak meg feladványokat. Ennek hatására most álljunk fel egy pillanatra gép elől, csináljunk nagyszüleinknek egy accountot vagy karaktert, magyarázzuk el az alap dolgokat, majd hagyjuk, hogy játszadozzon. Egyébként egy korábbi tanulmány szerint a lövöldözős játékok a látást javítják, ha eleget játszunk velük lekerülhet a szemüveg is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)