Hirdetés

Jól járt a konzolbiznisszel az AMD

|

A PS4 és Xbox One eladások sokat segítettek abban, hogy az AMD komoly növekedést érhessen el a negyedik negyedévben.

Hirdetés

A Gl.biz jelentése szerint az AMD Graphical and Visual Solutions részlegének utolsó negyedévében (ez december 28-án ért véget) sikerült 865 millió dolláros bevételt termelnie, ami komoly növekedés a tavalyi 326 millió dollárhoz képest.

Ennek a részlegnek az egész éves bevétele 2,2 milliárd volt, ami szintén nem rossz a tavalyi 1,42 milliárdos számhoz képest. Ahhoz, hogy a számok ilyen jól mutassanak természetesen a next-gen konzolok megjelenése is hozzájárult, tekintve, hogy mind az Xbox One, mind a PlayStation 4 váza alatt AMD komponensek izzadnak.

Ugyanakkor, ha ránézünk a Computer Solutions részlegre, akkor láthatjuk, hogy ezen a fronton már nem annyira rózsás a helyzet. Itt bizony komoly 7 milliós veszteség gyülemlett fel a negyedik negyedévben. Ráadásul ez még kevésnek is mondható az egész éves, 22 milliós veszteséghez képest. Azért félni nem kell, megmarad az AMD, pláne, hogy mindent összevetve a Q4-es bevétel 1,59 milliárd lett, ami 35%-kos növekedést és 89 millió dolláros adózott eredményt jelent.

A cég ügyvezetője, Rory Read elmondása szerint hibátlanul megvalósították a terveket, és 2014-re még több újdonságot kívánnak behozni a piacra, ami segíti őket abban, hogy idén még komolyabb nyereséget érhessenek el. Ti mit gondoltok? Menni fog nekik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)