Hirdetés

Apex Legends - a fejlesztők válogatott trágárságokat vágtak a rajongókhoz, nem maradt el a válasz

|

A túlárazott skinek miatt háborgó játékosokat küldte el két fejlesztő melegebb éghajlatra a Redditen. A közösség pedig nyílt levélben tiltakozott a káromkodásokkal tarkított fejlesztői reakciók láttán.

Hirdetés

Az Apex Legendset fejlesztő Respawn nemrég bocsánatot kért a játékbéli Iron Crown esemény méregdrága skinjei miatt, a történet azonban sajnos messze nem ért még véget ezen a ponton. A Redditen közzétett bocsánatkérés alatt ugyanis teljesen elszabadultak az indulatok, és a lehető legrosszabb irányba ment el az egész történet, ami nem éppen az online vitakultúra ünnepének manifesztációjaként marad majd fent a történelemben.

Hirdetés

Persze felháborodott játékosokért általában nem kell a szomszédba menni, de most ennél jóval többről volt szó. A valóban pofátlanul drága cuccok (amik azért tegyük hozzá továbbra sem befolyásolják semmilyen szinten a játékélményt, egy ingyenes játék kozmetikai csecsebecséiről beszélünk) miatt trágár kommenteket íróknak ugyanis a fejlesztők ugyanilyen stílusban válaszoltak, válogatott sértéseket zúdítottak a Reddit népére.

Ennél a pontnál pedig teljesen lényegtelen, hogy vélt vagy valós indokok alapján jött-e épp a népharag, egyetlen fejlesztő sem engedheti meg magának, hogy lemegy az anyázás szintjére, és kocsisokat megszégyenítő nyelvezettel küldi el saját játéka rajongóit a búsba. Egészen pontosan a Respawn két fejlesztője, egy dk05 néven futó projektvezető és egy Jayfresh_Respawn nevet használó közösségi menedzser esett neki a játékosoknak. 

Az egész ügy odáig fajult, hogy az Apex Legends közössége egy nyílt levelet írt a Respawnnak:

Elkövettétek a végső főbenjáró bűnt, személyeskedni kezdtetek. Ti, egy olyan profikból álló csapat, ami pénzt akar keresni, személyeskedni kezdtetek. Személyeskedtetek, hogy megsértsétek a játékosbázisotokat, "seggfejeknek" és "tarhálóknak" hívtátok őket. Ez nem volt bölcs döntés.
Mi ugyanis nem fogjuk ezt elfelejteni. Teljesen új hangnemet ütöttetek meg a velünk folytatott kommunikációban. Ez a hangnem pedig elég barátságtalan. Olyan, amely fényében kétségünk sem lehet a valódi helyzetről. A "család" fogalma már halott a számotokra. Immár pusztán csak fogyasztók vagyunk a szemetekben, ez teljesen nyilvánvaló.
Úgy döntöttetek, hogy elhozzátok az ellenségesség és keserűség új korszakát. Szép munka. Remek PR fogás. 

A Respawn részéről egyelőre nem kommentálták hivatalosan a történteket, pedig több külföldi médium is megkereste őket ezzel kapcsolatban. Valószínűleg jelenleg is épp fejek hullanak és egy kommunikációs válságterv készül a fejlesztőcsapatnál. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)