Nagy veszélyben vannak az AVG felhasználók

|

Biztonsági rést találtak az AVG vírusírtó Chrome-bővítményében. Ugyanezen a napon megjelent az Irónia Szimulátor 2016.

Csapj le a Witcher 3 GOTY kiadására akár 5 990 Ft-ért! Hirdetés

Ma már gyakorlatilag öngyilkossággal ekvivalens az, ha valaki egyáltalán nem hajlandó foglalkozni a számítógépe biztonságával, hiszen néha a legváratlanabb helyekről támadhatnak be minket az internetes gonosztevők. Sajnos az igazi baj akkor van, amikor azok a szoftverek jelentenek fenyegetést ránk, amiknek egyébként meg kéne védenie a gépünket.

Elég sok ember használja az AVG vírusirtója mellé telepíthető böngészős kiegészítőt, mely a Web TuneUp névre hallgat. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, de a biztonsági szakértők rájöttek, hogy fatális hiba van ebben a kiegészítőben, aminek köszönhetően egy fertőző weboldalon simán ellophatják a felhasználók személyes adatait, beleolvashatnak a leveleikbe és hasonlók.

Szerencsére már kijavították a hibát, de talán ez is sovány vígasz, hiszen a bug elvileg hónapok óta benne volt a szoftverben. Talán érdemes kétszer is meggondolni, hogy mennyire van szükségünk erre a bővítményre, ha pedig ez van a gépeteken, érdemes megváltoztatni a fontosabb jelszavakat.

Ti mivel véditek a gépeteket a támadoktól?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!