Hirdetés

Az 500 legerősebb szuperszámítógép

|

Az IBM továbbra is őrzi riválisaival szembeni vezető helyét - és a hetvenkedéshez való jogát -, ami a világ szuperszámítógép-rendszereinek legfrissebb Top500-as listáját illeti. Legjobban azonban az AMD örülhet.

Hirdetés

A június óta felfrissített Top500-as listát Hans Meuer, a Mannheimi Egyetem, Erich Strohmaier és Horst Simon, az NERSC/Lawrence Berkeley National Laboratory, és Jack Dongarra, a University of Tennessee munkatársai állították össze, és a floridai Supercomputing 2006 konferencián tegnap ismertették az érdeklődőkkel. A verseny egyelőre csak a rendszerek teraflopban (azaz másodpercenként 1000 milliárd lebegőpontos művelet elvégzésében) mérhető teljesítményét vette alapul, de a 2007 júniusára ígért következő toplistán már az energiafelhasználás is az értékelés szempontja lesz.
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)