Hirdetés

Az Activision váratlanul megfutamodott egy nemrég beperelt videós elől

|

Éles fordulat következett be a "slices video-ügyben".

Hirdetés

Néhány hete adtuk hírül, hogy a Microsoft általi felvásárlás kellős közepén tartó Activision beperelte a youtuberként és tiktokerként is ismert Anthony Fantanót (The Needle Drop), méghozzá azért, mert a videós maga is perrel fenyegette meg őket.

A balhé egy 2021-es TikTok-feltöltésen robbant ki, amely "slices video" néven vonult be a gyorsan változó online köztudatba, és az látható rajta, hogy Fantano egy pizza szétcincálását kommentálja. Az Activision később a felkapottá vált videóból származó hanganyaggal reklámozott egy pár Crash Bandicoot-cipőt, amiért a tiktokker állítólag anyagi ellenszolgáltatást követelt, és pert helyezett kilátásba.

Hirdetés

Az Activision ezen a ponton fordult bírósághoz, azt kérve, hogy mondják ki: a kínai közösségi oldal szabályzatával összhangban minden feltöltött anyag szabadon használható újabb posztok készítésére, vagyis Fantanónak nincs jogalapja kompenzációt kérni, vagy azért perelni. A jelek szerint azonban időközben mégis megegyezhettek a felek, a vállalat ugyanis mindössze pár hét után ejtette a keresetet.

Az Axios beszámolója alapján az Activision váratlanul visszavonta a pert, méghozzá minden követelésre vonatkozóan, korlátlanul és örök érvényűen. Magyarán a cég később nem dönthet úgy, hogy mégis bíróságra viszi az ügyet, ami arra utal, hogy az eljáráson kívül sikerült elsimítaniuk a nézeteltérést a videóssal. Az esetleges megegyezés részleteiről viszont fogalmunk sincs, az Activision ugyanis nem kommentálta a történteket, cikkünk írásáig pedig Fantano sem nyilvánult meg a témában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)