Hirdetés

Az Age of Empires IV és az Age of Empires II: Definitive Edition is kiegészítőt kap

|

Úgy tűnik, hosszú távra tervez a Microsoft a stratégiai játéksorozat legfrissebb felvonásával és a legnépszerűbb epizódjával is.

Hirdetés

Világosan jelezte 2019-ben a World's Edge stúdió megalapítása, hogy a Microsoft komolyan elkötelezte magát az Age of Empires feltámasztása mellett, az már más kérdés, hogy épp a redmondiak döntései miatt szűnt meg létezni a szériát útjára indító Ensemble Studios. Mindenesetre a méltatlanul kevés figyelmet kapott 2018-as Age of Empires: Definitive Edition után érezhetően több szeretet jutott mind a további részek felújított kiadásainak, a teljes értékű folytatásnak szánt Age of Empires IV-ről nem is beszélve.

A közösség által kért kényelmi funkciók, új játékmódok és friss tartalmak sora gondoskodott és gondoskodik még mindig arról, hogy relevánsak maradjanak, ne széledjen szét egyhamar a játékosbázis, ráadásul az év elején Xboxra is ellátogatott az Age of Empires II: Definitive Edition, amit nemrég az Age of Empires IV követett. Aki szívesen játszik az imént említett RTS-ekkel akár PC-n, akár konzolon, az most örülhet, mert mindkét epizód kiegészítővel gyarapszik a közeljövőben.

Hirdetés

Az Age of Empires IV-hez november 14-én érkező The Sultans Ascend bővítményt már korábban leleplezte a World's Edge, mely elég mackósnak ígérkezik, hiszen két új civilizációval (japánok és bizánciak), négy variáns civilizációval, egy nyolc küldetésből álló kampánnyal (a muszlimokkal küzdünk a keresztesek ellen, tengeren is), 2 új biómmal (szavanna és japán tavasz), 10 térképpel és egy sor feloldható jutalommal kényezteti el a rajongókat.

Az Age of Empires II: Definitive Edition kiegészítője, a The Mountain Royals is hasonlóan izgalmasnak ígérkezik. Bár a hivatalos bejelentés még odébb van, így is kiszivárgott, hogy a grúzokkal és az örményekkel bővül a választható civilizációk köre. A grúzok a Monsapa nevű lovas egységgel tűnnek ki a többi nép közül, minél többet mozgatunk belőlük együtt, annál inkább nő az erejük. Az örmények a kiváló páncéltörő képességgel rendelkező Compodite Bowman, valamint a harcolni és gyógyítani is képes Warrior Priest egységekre támaszkodhatnak a csatamezőn. Ráadásul mindezt az alkotók megfejelik még három kampánnyal (Tamar's Ascension, Thoros The Great és Ismail). A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de vélhetően nincs már messze a formális leleplezés, amikor bizonyára erre a részletre is fény derül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)