Hirdetés

Az Ark fejlesztői reagáltak a remaster ára miatti panaszokra: emeltek még rajta egy kicsit

|

Szeretnénk azt mondani, hogy mi megértjük a Studio Wildcard hozzáállását, de minden döntésükkel egyre jobban megbonyolítják az életüket.

Hirdetés

Az ARK: Survival Evolved már több mint öt éve elérhető, volt ingyenes az Epic Games Store-ban, és most is nagyon olcsó - csak az nem játszott még vele, aki nem akart. Mint megannyi előző generációs címnél, a fejlesztők itt is beígértek egy grafikai frissítést, egyúttal Unreal Engine 5-re költöztetnék a játékot.

A csapat azt állította, hogy az engine-csere ingyenes lesz, így nem kicsit háborodott fel a közösség, amikor bejelentették, hogy nem frissítésként adják ki, az új változatot inkább az Ark 2-vel csomagolják egybe. Rengeteg kritika érte a Studio Wildcardot a döntés miatt, de nem ijedtek meg: egy még rosszabb megoldással válaszoltak.

Hirdetés

Ahelyett, hogy egy 50 dolláros csomag részeként kínálnák az ARK: Survival Ascended nevű remastert, most inkább 60-ért fogják eladni azt egy önálló termékként, és hozzácsapnak egy rakat, többek közt közösség által készített DLC-t.

Nem túlzás azt állítani, mindannyiunk van annyira jó matekból, hogy észrevegyük a 10 dolláros különbséget. Sebaj, a fejlesztőknek elvileg van egy jó magyarázatuk erre az egészre: ők nem hazudtak, amikor ingyenes frissítést ígértek, csak áttervezték azóta a projektet.

"Amikor először fontolóra vettük az Unreal Engine 5-ös frissítést, akkor még csak annyi volt a tervünk, hogy megfogjuk a Switch változatot, levesszük róla a platform miatti limitációkat, és ennyi. Nem az volt a tervünk, hogy maximalizáljuk a technológiában rejlő lehetőségeket, és akkor még nem akartunk játékmenetbeli változtatásokat eszközölni vagy olyan módosításokat ejteni, melyek befolyásolhatnák a létező mentések állapotát."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az Ark: Survival Ascended végül a következő újdonságokkal fog érkezni:

  • A navigációs geometria és a mesterséges intelligencia útkeresésének teljes felülvizsgálata
  • Fotó mód
  • Nvidia DLSS-támogatás
  • Dinó/baba menedzselést érintő változások
  • Snap mechanikai javítások
  • Karakteralkotási és -testreszabási fejlesztések
  • Platformok közötti multiplayer és Blueprint modolási rendszer

Mindezek mellett a Survival Ascendedben elvileg lesznek új lények, tárgyak és épületek, melyek korábban nem szerepeltek az alapjátékban.

Azt senki sem tagadja, hogy ezek az adalékok jól hangzanak, de az ingyenesség ígérete még mindig olyasmi, amivel a Studio Wildcardnak el kell számolnia.

"Nem akartunk megtéveszteni senkit, de a célunk és terveink jelentősen változtak. Itt merül fel a kérdés, hogy »akkor miért nem adunk ki egy egyszerű frissítést is a Survival Evolvedhoz«, Őszintén azért, mert nem működne. A változtatások haszontalanná tennék a mentéseket, egyes modok nem lennének használhatók, egyes funkciók nagyban változnának, és egyszerűen nem akartuk elvenni a megszokott játékélményt azoktól, akik nem tudnak az új verzióra frissíteni."

Láttunk már a játéktörténelemben olyan frissítéseket, melyeket szándékosan elkerülnek az adott játékok rajongói, mert azok túlságosan átalakították a kedvenceiket. Az ettől való óvakodás érthető, de ez ettől még egy kemény helyzet: a közösség nehezményezte az 50 dolláros árcímkét, és hirtelen 60 lett belőle. Az egész ügy megítélésén az sem segít, hogy a Studio Wildcard a Survival Ascended megjelenése előtt lelövi a Survival Evolved hivatalos szervereit.

"Tudjuk, hogy ez nem a legjobb megoldás, de szeretnénk tompítani a nehézségeken azzal, hogy igyekszünk elérhetővé tenni a korábbi mentéseket nem hivatalos felhasználásra. A helyzet az, hogy a jelenlegi szerverek régi technológiákra épültek, és a csapatunknak jelentős erőforrásaiba kerül, hogy működésben tartsák őket. Vannak helyzetek, amikor egyszerű fejlesztésekkel nem lehet megoldani dolgokat."

Az ARK: Survival Ascended 2023. augusztusában érkezik PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)