Hirdetés

Az Atari haláltusája

|

Haldoklik a konzolgépek hőskorának egykori királya, a később játékkiadóvá avanzsált Atari. A kiadó majdnem 12 milliós veszteséget produkált és nagyon úgy tűnik: készleteit teljesen felélte, vagyis a végét járja…

Hirdetés

A részvény tulajdonosok természetesen nem tapsolnak, annál is inkább, mert a hír hatására az Atari részvényei is 0.54 dollárt estek darabonként. Nem volt véletlen, hogy korábban a kiadó vonakodott a NASDAQ számára benyújtani az éves gazdasági jelentését, pedig emiatt majdnem törölték a tőzsdéről.

Ilyenkor mit tehet egy játékkiadó? „Huszasé???!!!” próbál megválni a licenceitől, csakhogy egy kis tőkéhez jusson. A Driver és a Stuntman már át is vándorolt más kiadókhoz, de a Dragonball Z jogokat is visszaadta pénzért a rajzfilmeket kiadó FUNImationnek.

Az Atarinak két licenc maradt a tarsolyában: az Alone in the Dark és a Dungeons & Drangons. Persze sajnáljuk az Atarit, de mi, játékosok talán jobban járnánk, ha minél gyorsabban eladják ezeket is egy tőkeerős és aktív cégnek, minthogy évekig vegetálnak rajtuk. (Például: Ubisoft?) (A kép az Alone in the Dark következő „készülő” részéből látható…)

1128536105_2_k.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)