Hirdetés

Az EA elkaszálta az egyik autós játéksorozatát

|

Az Electronic Arts a továbbiakban nem kíván pénzt fordítani a három plusz egy epizódot megélt szériára.

Hirdetés

Tisztán emlékszünk, mikor a Project CARS első részének marketingje elindult, a fejlesztők tényleg mindenkivel elhitették, hogy ez valami egészen forradalmi szimulátoros móka lesz. A játék végül kifejezetten jó lett, de sosem ért el átütő sikert. A fejlesztést végző Slightly Mad Studios 2019-ben a Codemasters részévé vált, egy későbbi felvásárlásnak köszönhetően pedig az EA tulajdonába került.

A 2015-ös első epizódot október 3-a, a Project CARS 2-t pedig szeptember 21. óta nem lehet megvásárolni, autók és pályák lejáró jogdíjai miatt. Ez sosem jó jel, ugyanakkor nem is példa nélküli, hiszen a jóval népszerűbb Forza Horizon 3 is erre a sorsra jutott. És miután a Project Cars 3 továbbra is elérhető maradt, nem gondoltuk, hogy komoly baj lehet a széria körül.

Hirdetés

Ma az Electronic Arts egy szóvivője mégis nyilvánosságra hozta a gamesindustry.biz által, hogy a kiadó úgy döntött, leállítja a fejlesztéseket és nem invesztál többet a sorozatba. A döntést azzal indokolták, hogy nem látnak hosszútávon esélyt arra, hogy a következő Project Cars epizód növelhetné a sorozat nevét. Az EA azt ígéri a fejlesztőknek, hogy mindenkinek megpróbálnak helyet találni az EA Sportson belül, és minden támogatást megadnak az átállás során.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdemes megjegyezni, hogy a Codemasters két játéka is eltűnt a boltokból az elmúlt hetekben, a Dirt Rally, valamint a Dirt 4 járt így. A Dirt Rally 2.0, valamint a Dirt 5 azonban változatlanul megvásárolható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)