Hirdetés

Az Insomniac Games után a Ubisoftot is meghackelték

|

Újabb kibertámadás érte a hackerekre fókuszáló Watch Dogs széria kiadóját.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a videojáték-ipar szereplői nemcsak vonzó, hanem egyben könnyű célpontot is jelentenek a kiberbűnözők számára. Kevéssel azután ugyanis, hogy egy hackercsoport megszerezte, majd kiszivárogtatta a Marvel's Wolverine félkész anyagait (köztük gameplay felvételekkel, spoileres információkkal és a játszható fejlesztői verzióval), valamint az Insomniac Games tervezett játékainak listáját a következő tíz évre vonatkozóan, a Ubisoft rendszereibe is behatoltak.

A kártevők forráskódjainak és mintáinak gyűjtésére szakosodott, VX-Underground közösség a Twitterről átnevezett X-en osztotta meg, hogy egy, a kilétét elhallgató illető vagy csoport december 20-án sikeresen meghackelte a Ubisoftot. A kiadó csak 48 órával később észlelte, hogy valami nem stimmel, és gátolta meg a további hozzáférést.

Hirdetés

A Ubisoft SharePoint szervereire, a Microsof Teamsbe, a Confluence-be és a MongoDB Atlasba is bejutott elkövető vagy elkövetők szándéka az volt, hogy körülbelül 900 GB-nyi információ kinyerése volt, köztük a Rainbow Six Siege játékosainak adataival, ám a VX-Underground tudomása szerint megszűnt a hozzáférés, mielőtt ezt sikerült volna véghez vinni. Miután a cég belső szoftvereiről és fejlesztői eszközeiről készült képek napvilágra kerültek, vizsgálatot indult - erősítette meg a Ubisoft a BleepingComputer érdeklődésére.

Nem a mostani egyébként az első alkalom, hogy a francia kiadó rosszindulatú hackerek célkeresztjébe került. 2020-ban az Egregor csapata megszerezte és nyilvánosságra hozta a Watch Dogs forráskódjának egyes részeit, míg két évvel később egy másik támadás az online játékaiban és szolgáltatásaiban okozott fennakadást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)