Hirdetés

Az orosz állam is beszáll a játékiparba

|

Megszületett a döntés, mely kirángathatja a provincializmusból a helyi játékipart.

Hirdetés

Franciaország, Kanada és Németország, azon túl, hogy a nyugati demokráciák körébe tartozó, jóléti állam, valamint NATO-tag jelzővel illethető országokról, mindhárom kormányzata támogatja valamilyen formában a játékipart. Míg a német vezetés rendszeresen pénzdíjat itél meg a legjobb német játékoknak, addig a francia és a kanadai döntéshozók sokkal jelentősebb, munkahelyteremtő beruházásként is felfogható állami támogatásokkal tartják életben, sőt mi több, virágoztatják fel saját játékiparukat. Ennek legnagyobb haszonélvezője a számos országban érdekeltséggel rendelkező Ubisoft.



Nos, a Gamasutra értesülései szerint Oroszországban is hasonló fordulatra számíthatunk, ugyanis a kormány olyan államilag támogatott kereskedelmi szervet kíván létrehozni, amely összefogja az orosz játékipar szereplőit. Október végén (27. és 29. között) rendezik meg az első Össz-orosz Játékipari Konferenciát. A rendezvény támogatója a Különleges Gazdasági Területek Menedzsmentjét Felügyelő Szövetségi Ügynökség, az Innovációk Állami Akadémiája, az Oktatás- és Tudományügyi Minisztérium. A konferencia célja, hogy kommunikációs platformot hozzon létre a nemzetközi játékipar hivatalos szervezetei, valamint üzleti képviselői bevonásával.



Az orosz játékiparról nem árt tudni, hogy túlnyomórészt a PC-re fókuszál, valamint a játékok nagyobbrészt sosem kerülnek forgalomba a föderáció területén kívül. Ezen kívánnak most változtatni, az állam támogatását felhasználva szeretnének nyitni a nemzetközi piacok felé.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)