Hirdetés

Az Xbox segít, hogy rábukkanj a világ legjobb eldugott játékaira

|

A zöldek szeretnék, ha több indie címet gyűrnél, ezért egy új program indul a kategória támogatására.

Hirdetés

Az előző évtized egyik üdvözlendő játékipari fejleménye, hogy egyre nagyobb figyelem jutott a független fejlesztőktől származó kisebb játékokra, amelyek az AAA címekhez mérve ugyan filléres költségvetésből gazdálkodnak, a megálmodóik kreativitásának és lelkesedésének hála viszont gyakran a nagy produkciókat is megszégyenítő minőséget képviselnek.

A Microsoft megérezte a széljárás fordulását, és 2014-ben elindította az ID@Xbox programot, ami az indie alkotókat támogatja a munkáik önálló publikálásában. A kezdeményezés felett bábáskodó csapat rendszeresen jelentkezik dedikált bemutatókkal, most pedig egy új programmal rukkolt elő, amely segít, hogy még több emberhez jussanak el a jobbnál jobb független játékok.

Az ID@Xbox a hivatalos Xbox Wire blogon jelentette be az Indie Selects kezdeményezés rajtját, amely elsősorban, de nem kizárólag az Xbox saját alkalmazásboltjában kínál extra kiemelést a független produkcióknak. Ennek értelmében az Xbox Store-on belül egy új dedikált felületet kaptak az indie játékok, ahol különböző szempontok mentén válogatott tételeket találunk, valamint az ID@Xbox a saját csatornáin (közösségi média, Xbox Wire) is erőteljesen promótálni fogja az érintett csemegéket.

Hirdetés

Az új Indie Games hubon több, rendszeresen frissülő csatornát is találunk majd olyan kategóriákban, mint a legjobb friss megjelenések, a hetente változó tematikus gyűjtések (pl. vicces játékok, macskás játékok, játékok gonoszoknak stb.) vagy a földrajzi alapú ajánlások. Ezek mellett az ID@Xbox minden hónap utolsó hetében ki fog választani 6 produkciót, amelyeket az adott hónap indie címeiként emelnek ki, a csapat tagjai közötti szavazás alapján.

A program teljesíti a fejlesztők régi kérését, és külön csatornán gyűjti össze a közelgő megjelenéseket, amiket rögtön kívánságlistára is helyezhetünk. A tematikus indie-ajánlások csütörtökönként fognak frissülni, a havi hat kiemelt játék kollekciója pedig minden hónap utolsó csütörtökén válik elérhetővé. Ha tehát nyitott vagy az AAA-játékokon túli világra, az Xboxon most könnyebben felfedezheted az újdonságokat, vagy pótolhatod az esetleges kimaradásokat.

Nektek melyek a kedvenc indie játékaitok?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)