Hirdetés

Beismerte az Epic, hogy még mindig veszteséges az Epic Games Store

|

A részletekre a vállalat Google elleni pereskedése során derült fény.

Hirdetés

Nem áll túl jól az Epic szénája mostanában. Mindamellett, hogy nemrégiben távozott az Epic Games Store vezetője, aki nem tudott azonosulni a cég terveivel, rengeteg alkalmazottat is szélnek eresztett a vállalat, ráadásul az ingyen osztogatott játékok jövőjével kapcsolatban is több dolog felmerült, bár ezek egyelőre még maradni látszanak. Ha ez mind nem lenne elég, az Epic és a Google jogi küzdelme új fázisba lépett.

A Fortnite mögött álló vállalat még 2020-ban perelte be a Google-t egy, az alkalmazásokon belüli vásárlási és az egyszeri tranzakciókért felszámított díjakkal kapcsolatos vita után, amikor is azt állították, hogy az Android rendszerek áruháza, a Google Play jogellenes módokon tartja fenn az alkalmazásforgalmazási monopóliumát.

Hirdetés

Egyébként nem ez volt az Epic első ilyen lépése. Még ugyanabban az évben hasonló okokra hivatkozva perelte az Apple-t is, azonban többszöri neki futás után sem járt sikerrel: végül az almás vállalat győzelmét hozta a csörte. Szóval hasonló utat járhat majd végig a vállalat most a Google-per során is, viszont mint az lenni szokott, a tárgyalás során számos, a közönség számára szaftos részlet látott napvilágot.

Például az Epic Games Store fejese, Steve Allison, beismerte, hogy a PC-s digitális boltjuk továbbra sem nyereséges, és hogy az elsődleges céljuk változatlanul ezen eredmények felturbózására irányul. Ez egyfelől annyira nem meglepő, hiszen az Epic konkrétan milliókat égetett el az ingyen játékok osztogatásával, viszont az, hogy a 2018-as indulása óta még mindig nem sikerült átbillennie a mérleg másik oldalára, némi aggodalomra adhat okot a jövőt illetően. Főleg úgy, hogy az Apple-lel való pereskedés ideje alatt még azzal számolt a vállalat, hogy 2023-ra már nyereséges lesz.

Lehet, hogy mégsem bizonyult jó döntésnek az eszeveszett költekezés?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)