Hirdetés

Börtön járhatna erőszakos játékért Németországban!

|

Egy új német törvényjavaslatban nem kevesebbel, mint egy éves börtönbüntetéssel fenyegetik azokat, akik „emberi vagy, embernek látszó karaktereket” ölnek számítógépes játékokban! Ráadásul ez már nem csak az árusításra vonatkozna, hanem a játékosokkal is a törvény legkeményebb szigorával járnának el a jövő évben parlament elé kerülő javaslat szerint.

Hirdetés

Bár Németország közismert az erőszakos játékokra vonatkozó szigoráról, egy ennyire kemény idevonatkozó törvény eddig még ott is példa nélküli, de még Jack Thompson, Rod Blagojevich, vagy Hillary Clinton sem pedzegették soha, hogy magukat a játékosokat is börtönbüntetéssel kellene büntetni. Amennyiben ez a törvény életbe lépne, az valószínűleg az egész német játékpiacot totálisan megbéníthatná, különös tekintettel olyan címekre, mint a PC-s Crysis, vagy a PS3-as Resistance: Fall of Man. A Gears of War című Xbox 360-as játékot már korábban kitiltották az országból, de akkor még nem esett szó arról, hogy a játék birtoklása esetleg a jövőben egy év börtönnel büntethető.
A törvényjavaslatot a parlament elé terjesztő elszánt német képviselők szerint azért van szükség ilyen szigorú törvényre, mert egy 18 éves fiatal Counter Strike rajongó srác november 20.-án lemészárolt 12 másik fiatalt egy kollégiumban, 20 másikat megsebzett, aztán saját magával is végzett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)