Hirdetés

BREAKING: véget ér a FIFA korszak, más néven folytatja az EA focis játéka

|

Hónapokig tartó huzavona után végleg szakított egymással az EA Sports és a FIFA.

Hirdetés

Idén, a katari rendezésű futball-világbajnokság után jár le az Electronic Arts és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, vagyis a FIFA közötti megállapodás a FIFA licenc kizárólagos használatáról, ami Andrew Wilson, az EA ügyvezetője szerint nem hoz annyi hasznot a kiadónak, mint amennyibe a folyamatos megújítása kerül.

Ennek szellemében a kiadó döntésre jutott és három évtizeden át tartó együttműködésre tesz pontot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az EA Sports focis játékainak címéből eltűnik a FIFA.

Hirdetés

Azt, hogy mivel tervezik helyettesíteni, már korábban belengették, a mai nappal pedig hivatalossá is tették, 2023-tól már EA Sports FC néven kereshetik a FIFA-rajongók az évente újabb és újabb résszel jelentkező sorozat további felvonásait.

"Az EA Sports FC bevezetése nem lesz hatással semelyik jelenleg EA Sports focijátékra, az EA és a FIFA továbbra is rendkívül izgatottak, amiért idén ősszel a boltokba kerül az EA Sports eddigi legjobb és legtartalmasabb FIFA-játéka"

- áll a kiadó közleményében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Magyarán az egyelőre még leleplezésre váró és megjelenési dátum nélkül álló FIFA 23 lesz az utolsó FIFA. Emiatt pedig - függetlenül attól, hogy fel tud-e nőni a pár sorral feljebb taglalt célokhoz, vagy sem - egy darabka játéktörténelmet fog birtokolni az, aki megveszi.

Azt a kérdést, hogy a szakítás és a vele együtt járó névváltás milyen következményekkel járhat, ebben a cikkben boncolgattuk. Természetesen be fogunk számolni a további fejleményekről, amint az Electronic Arts újabb információkat oszt meg az EA Sports FC-vel kapcsolatban, valamikor 2023 nyarán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)