Hirdetés

BREAKING: vizsgálatot indít a The Pokémon Company a Palworld feltételezett jogsértése miatt

|

Közleményt adott ki a Pokémon franchise felett bábáskodó cég, amelynek a Nintendo az egyik tulajdonosa.

Hirdetés

Pénteken lesz egy hete, hogy szenzációs rajtot vett korai hozzáférésben a Palworld című túlélőjáték, amely azóta is szédületes tempóban növeli felhasználói bázisát: már 8 millió eladott példánynál jár, tegnap pedig az egyszerre aktív játékosok száma átlépte a 2 millió főt. Mindezt úgy, hogy kvázi ingyen nyúzhatják a Game Pass-előfizetők. Lehetetlen megjósolni, hogy meddig tart ki a lendület, mikor tetőzik az érdeklődés, ugyanakkor nem kizárt, hogy a játék menetelésének rövidesen vége szakad.

A Pocket Pair alkotására ugyanis felfigyelt a The Pokémon Company, amelynek zsebszörnyei kísértetiesen emlékeztetnek a játékban szereplő palokra azzal a különbséggel, hogy a teremtményeket nemcsak harcoltathatjuk (fegyverrel!), hanem rabszolgamunkára foghatjuk, de erőforrásként és táplálékként is hasznosíthatjuk.

Hirdetés

A Creatures, a Game Freak és a Nintendo tulajdonában álló vállalat közleményben jelezte, hogy kivizsgálja, történt-e jogsértés, valamint megteszi a szükséges jogi lépéseket. Noha ebben nem nevesítik a Palworldöt, elég egyértelmű, hogy erre a játékra gondolt a kommüniké szerzője.

"Rengetegen érdeklődtek nálunk egy másik vállalat januárban megjelent játéka miatt. Nem adtunk engedélyt a Pokémon szellemi tulajdon felhasználására abban a játékban. Szándékunkban kivizsgálni az esetet és megtenni a szükséges intézkedéseket válaszul a Pokémonhoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogok megsértésére. A továbbiakban is gondját fogjuk viselni minden egyes pokémonnak és az ő világuknak, azon fáradozva, hogy összehozzuk az embereket a Pokémonon keresztül a jövőben."

Kíváncsian várjuk, hogy ezen a ponton milyen irányt vesz a történet, valóban fogást találnak-e a The Pokémon Company jogászai a Palworldön, és amennyiben igen, az milyen következményekkel jár. Ami a dizájnt illeti, a Pocket Pair akár a Pokémon és az annál régebbi Dragon Quest szörnyei közötti hasonlóságra is felhúzhatja a védelmét, mint arra egy Reddit-felhasználó a napokban rámutatott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)