Hirdetés

Egy játékban támad fel a világ egyik legjobb sci-fi szerzője

|

Minden idők egyik legelismertebb sci-fi írójának élete inspirálta ezt a rendkívül érdekes belső nézetes kalandjátékot.

Hirdetés

Ki tudja, hogy mi a közös az olyan elismert sci-fi filmekben, mint a Szárnyas Fejvadász, az Emlékmás vagy a Különvélemény? Ami összeköti ezeket a filmeket az minden idők egyik legjobb sci-fi írója, Philip K. Dick, aki a filmek alapjául szolgáló regényeket írta. Most pedig a szerző rendkívül furcsa és bizonytalanságokkal teli élete egy érdekes játék alapjául szolgál.

Míg a szerző történeteit rengetegen ismerik, azt már jóval kevesebben tudják, hogy élete jelentős részében megmagyarázhatatlan hallucinációkkal és egyéb egészségügyi problémákkal küzdött. Látomásai és az ezekhez köthető spirituálisnak vélt élményei annyira nagy hatással voltak az életére, hogy rengeteg művében megjelenik a valóság megkérdőjelezése, az identitásunkban való bizonytalanság és a párhuzamos világok.

A Californiumot fejlesztő Darjeeling és Nova Productions nem használhatták a szerző nevét, de egyértelmű, hogy az ő életéről szól a játék. A belső nézetű játékban egy író életének különböző fázisain kell végigmanővereznünk, természetesen megelevenítve azokat a témákat, amik a könyveiben is gyakran megjelentek, csak kicsit más köntösben, mint ahogy a filmek ábrázolták.

A játék nagyon sajátos megjelenését Olivier Bonhomme-nak köszönhetjük, aki a szokásos borongós hangulatú látványvilág helyett ezt a színes, de enyén szólva pszichedelikus ihletésű stílust választotta inkább. A Californium megjelenése 2016 elején várható, addig pedig egy-két kis videót máris megnézhetünk belőle.

Nektek hogy tetszik? Szeretitek Philip K. Dick műveit?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)