Hirdetés

Call of Duty: Black Ops 4 - minden, amit tudni érdemes az idei CoD-ról

|

Újragondolt multi, minden eddiginél több zombis tartalom, és battle royale mód - viszont kampány nincs. A Treyarch leleplezte az idei Call of Dutyt.

Hirdetés

Nagyon bejött a sorozatnak, hogy elhagyta az ugrándozást, és ennek megfelelően sem falon futás, sem dupla ugrás nem lesz az új részben.

Hirdetés

Mit hoz a multiplayer?

A játék a Black Ops 2 és a Black Ops 3 között jászódik, és újra kasztok között válogathatunk. Visszatér Ruin, aki képes becsapódni a földbe és egy kötélvetővel odavonzani magát ellenfeleihez (vagy bármihez), miközben zavartalanul lövöldözhet. Gránátdobás közben sem kell feláldoznunk a lövést. Megtudtuk még, hogy a lövedékek csíkot fognak húzni, így láthatjuk, honnan tüzelnek ellenfeleink.

Fegyvereinkre számos kiegészítőt felrakhatunk. A stukkerek visszarúgása kiszámítható lesz, így mindig tudjuk, merre kell korrigálni. Az életerő nem töltődik újra, de gombnyomásra aktiválhatunk egy kütyüt, ami segít - ez viszont azzal jár, hogy rizikót vállalunk, sebezhetővé tesszük magunkat néhány pillanatra. Egy másik specialista, Crash egy szanitéc, aki képes lerakni a csapattagokat healelő táskát (á lá Battlefield), úgyhogy nagyobb szerepet kap, kik alkotják csapatunkat. A csapatjáték egyébként azért is fontos lesz, mert a minimapen kevesebbet láthatunk. Ezen javít Recon, aki képességét aktiválva átlát a falakon, és minden társa láthatja azt, amit ő. Több visszatérő specialista is lesz, akik kicsit eltérnek majd korábbi önmaguktól. Rövid szituációk során ismerhetjük majd meg, kik ők, úgyhogy lesz egy kis lore-építés is.

És igen, elkerülhetetlen volt: lesz battle royale mód, Blackout néven. Összegyúrják a korábbi pályákat, karaktereket (multiból, kampányokból és a zombis módokból), fegyvereket, eszközöket, közel mindent használhatunk, amit Black Ops játékban valaha. Lesz távirányítós autó, Reznov, légi, földi járművek.

Újragondolt zombik

Új világ, új karakterek, új ellenfelek várnak minket a Black Ops 4 Zombies módjában. Egy ősi renddel ismerkedhetünk meg, mely nyilván nem az emberiség jólétére hajt. Visszautazunk az időben a gladiátorok korába, hogy ott csapjunk szét méregtől megőrült élőholtakat, vagy a XX. század elejére hasonló céllal.

A felhasználók új eszközök segítségével megváltoztathatják a játékélményt, átállíthatják a sebzést, a karakterek sebességét, satöbbi. Korlátozott ideig elérhető kihívások is jönnek majd, melyekkel a fejlesztők sokáig szeretnék frissen tartani a Zombies módot. Visszatérnek a nehézségi szintek, és botokat állíthatunk magunk mellé.

Az első naptól fogva három különböző zombis élményt élhetünk át, a IX lesz az egyik.

Hol a kampány?

Nos, kampány, az nincs. Ehelyett vannak a már említett minisztorik, a specialistákról messze többet fogunk megtudni, mint szerettünk volna. Rövid küldetések során tapasztalhatjuk ki képességeiket, kihívásokat kell teljesítenünk. A narratíva egyes részleteit a különböző multis módokból ismerhetjük meg.

A Call of Duty: Black Ops 4 október 12-én jelenik meg PC-re (digitálisan kizárólag a Battle.neten keresztül), PS4-re és Xbox One-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)