Hirdetés

Carmack nem kér a DirectX 10-ből

|

Nem lesz DirectX10 támogatás John Carmack új motorjában, az Engine 5 tech-ben, így készülő játékában, a RAGE-ben sem – leginkább azért, mert a híres designer közismert módon nincs nagyon elragadtatva a Microsoft API-jának legújabb verziójától az újítások terén.

Hirdetés

Carmack ezt a nyilatkozatát a Game Informernek adta egy interjú során. Azt viszont érdekes módon lehetségesnek tartja, hogy a RAGE DirectX 10 NÉLKÜL is Vista Only címként jelenjen meg. „A későbbi szoftvertámogatások terén lenne értelme annak, hogy a RAGE Vista Only legyen. Erről a kérdésről persze csak akkor fogunk dönteni, ha a játék előrehaladott állapotban lesz.” Jelen pillanatban a RAGE-t OpenGL-re fejlesztik, ami mindig is Carmack nünükéje volt már a 3D-s játékok kezdete óta. Carmack mindezek ellenére is óvatosan fogalmazott a DX-ről: nem tartja rossznak, csapatával együtt úgy érzik, hogy a Microsoft jó irányba halad az API fejlesztésével, csak éppen a legújabb feature-jeit nem érzi akkora nagy durranásnak, hogy azok miatt lemondjon a jó öreg OpenGL-ről.

fri5small.jpg
fri5small.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)