Hirdetés

Csőd szélén: mégis megveszik a GAME üzletláncot

|

Tényleg az utolsó pillanatban sikerült megállapodni, és végre hivatalos: a britek egyik legnagyobb játékbolt-hálózata új gazdára lelt, 3100 ember munkahelyét sikerült megmenteni.

Hirdetés

Bár ez minket annyira nem érint, azért azt gondolom, hogy fontos fejleményről van szó. Egyrészt egy közel 3 milliárd fontot érő angol játékpiacról beszélgetünk (illetve annak szereplőiről), másrészt a GAME volt az a bolthálózat, amely még az Electronics Arts-nak is beintett a Mass Effect 3 megjelenés előtt, amikor a kiadó nem volt hajlandó akciókat adni nekik, ami meg vicces. Persze már akkor is haldokoltak, tehát nagy bátorság nem volt benne, de legalább az újságíróknak adtak munkát.



Korábban a Walmart, az OpCapita és a GameStop is érdeklődőtt a GAME üzletlánc iránt, de nem volt olyan ajánlat, ami megfelelt volna, holott az OpCapita minden elmaradást kifizetett volna, megfejelve 40 millió fonttal az üzletet, de a vezetőség elutasította a közeledést. Mára ez az emelt fő kicsit visszaesett, ugyanis épppen az OpCapita lesz az új tulajdonos, akik a Baker Acquisitions-on keresztül vásárolták meg a GAME hálózatot. A részletekről és az árról egyelőre nincs információ.



A Tesco szomorkodhat, mert ők komoly piaci rést láttak a GAME elhullásában, az OpCapita viszont felkötheti azt a bizonyos alsóneműt, ugyanis a csődhelyzetbe került játékbolt-hálózat igényel némi törődést. Már csak azért is, mert a közlemény szerint 333 boltot és 3100 munkahelyet (ennél több volt, de már sok bezárt) mentettek meg most, és a jövőben nem is kívánnak több leépítést. Szorítunk nekik, talán még a végén a Mass Effect 3 is kapható lesz náluk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)