Hirdetés

Daylight - elhalasztották a megjelenést, de kaptunk sok mást

|

Bár az év egyik első érdekes horrorjátéka a tervezettnél picivel később jön, cserébe kaptunk egy csomó új infót, egy trailert, a PlayStation-tulajoknak pedig egy speciális ajándék is jár.

Hirdetés

Az Unreal Engine 4-es Daylight megjelenése sajnos csúszik, de jó hír, hogy még áprilisban megkapjuk, sőt a Steames akciók mellé a PlayStationös játékosok is kapnak némi kedvezményt, ha elég gyorsak.

A csúszás okaként a fejlesztők a pályák véletlenszerű generálásánál fellépő nehézségeket jelölték meg. Ennek következtében ugyanis a különböző szkriptelt eseményeket beindító helyek vagy tárgyak helyzete sem fix, a maximális hatás (hisztérikus sikolyok) érdekében azonban ezeknek a lehető legjobb helyen kell lenniük minden egyes legenerált pályán.

A sztorit illetően az új infók főleg a játék helyszínéül szolgáló kórházra vonatkoznak. A történet szerint a Mid Island Hospital bizony nem volt egy vidám hely: az 1700-as években a TBC és az amerikai telepesek különböző háborúi a franciákkal, a britekkel és a helyi őslakosokkal rengeteg halottal jártak, akiknek eltemetésére nem volt kapacitás. Ha ez nem lenne elég, valamikor az 1600-as évek végén a környéken temettek jelöletlen sírba, minden szertartás nélkül néhány boszorkányként megbélyegzett és kivégzett nőt is.
 

A kórház egyébként egyfajta keretként szolgál majd a játékban: itt tér magához főszereplőnk, és ez lesz valószínűleg a befejezés helyszíne is, ám a játék eleji lepukkant, vandalizmus gyakori célpontjaként ábrázolt épület helyett a kórház gyanúsan jó állapotban lévő változatában juthatunk el a végkifejlethez.
 

Az új megjelenési dátum április 29. Arról pedig eddig is tudtunk, hogy akik Steamen rendelik elő a játékot, a teljes ár kétharmadáért juthatnak hozzá, de mint azóta kiderült, a PlayStation 4-tulajok sem maradnak ki  kedvezményekből. A megjelenés utáni két hétben a PlayStation Plus előfizetők az eredeti 15 dolláros árból öt, mindenki más három dollár kedvezményt kap.

Ti várjátok már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)