Hirdetés

Dota 2 - megkésve, de itt a Halloween

|

A Valve már jó ideje nem kedveskedett semmivel a Dota 2 rajongóknak, most viszont behozták a lemaradást.

Hirdetés

Tegnap élesedett a Dota 2 legújabb frissítése, a start azonban nem volt zökkenőmentes. Este 11 körül vált elérhetővé a majd 800 megás csomag, a szerverek viszont csak hajnali 3 után indultak el, ami okozott egy kisebb forgalmat nem csak a Valve, de a Volvo Facebook oldalán is.

A „Three Spirits Update" névre keresztelt patch elhozta a rajongók által hőn áhított halloween-i eventet, a Diretide-ot, amely változott ugyan valamelyest tavaly óta, de az érzés megmaradt. Az időszakos esemény egészen november 28-ig lesz aktív, így a következő két hétben érdemes lesz minden szabadidőt a tárgyak gyűjtögetésére fordítani.

A frissítés neve a bekerülő új hősöknek köszönhető. Április óta nem került be új játszható karakter a játékba, most azonban kettőt is kaptunk, Ember Spirit és Earth Spirit személyében. A harmadik testvér, Storm Spirit ugyan már a játék indulásakor is elérhető volt, de most egy kis optikai tuningon esett át, így a pocakos nevettető egy fokkal sármosabb lett, minek köszönhetően jobban hasonlít a többiekre.

Helyet kapott a játékban a coaching, avagy tutorálás, „edzősködés" lehetősége. Ennek segítségével a tapasztaltabb játékosok segíthetik az újoncok első lépteit, méghozzá a játékon kívülről. Ilyenkor spectator módból figyelhetjük barátainkat, és chaten keresztül, vagy a minimapra berajzolt jelek segítségével terelhetjük őket a helyes irányba.

Bekerült továbbá a Showcase View nevű feature, amely elsőre sokat ígér, de gyakorlati haszna leginkább csak videók, screenshotok készítésénél lesz. Segítségével egy teljesen új nézetből, bezoomolva szemlélhetjük saját hősünket. Bár el kell ismerni, hihetetlenül epikusan fest a játék tps nézetből, érdemi játékra viszont sajnos teljesen alkalmatlan.

A tárgyak terén is jelentős változásokat hozott a frissítés. Mostantól lehetőségünk lesz több tárgyat összegyúrni egy újjá, de akár kedvenc tárgyainkat is egyedivé tehetjük. Ezt egy socketes rendszerrel oldották meg, így akár 5 különböző módosítást is végrehajthatunk egy-egy darabon. A kill számlálótól elkezdve az animáció-módosítókon át az átszínezőkön keresztül egészen a kedvenc profi játékosunk által digitálisan aláírt gemig rengeteg lehetőségünk lesz, hogy kitűnjünk a tömegből.

Rengetegen örülnek az új update-nek, egyvalaki azonban biztosan nem. Pár napja beszámoltunk egy fanatikusról, aki több mint 8 millió forintnak megfelelő dollárért vásárolt meg egy nagyon ritka couriert. A mostani patch következtében a szín is az előbb említett gem formájában van a tárgyakhoz rendelve, így bár a rózsaszín-lángoló-harcikutya kombóra szinte alig van esély, a három dolog külön-külön bármelyik bokorban felbukkanhat, így minimális erőfeszítéssel is összerakhatjuk.

Ti mennyi időt szántok idén a Diretide-ra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)