Hirdetés

Dota 2 - 10 millió dollár a világ legnagyobb eSport versenyén

|

A világ legnagyobb díjazású eSport versenyének nyereményalapja újabb elképesztő határt lépett át, eztán igencsak nehéz lesz letaszítani a trónról.

Hirdetés

A Dota 2 idei legnagyobb versenye július 8-21 között zajlik majd Seattle-ben, a csapatok kvalifikációja azonban már egy hónappal ezelőtt lezajlott. Jelenleg 19 csapatnak van esélye, hogy minél nagyobb szeletet harapjon magának a brutális méretű tortából, három csapattól azonban rögtön az első napon búcsúzunk, így áll össze a 16 fős mezőny.

A Valve 1,6 millió dollárt dobott be a nyereményalapba, valamint elkezdett árulni a játékosoknak egy Compendiumot, amelynek megvásárlásával növelhettük a nyereményalapot, valamint értékes ajándékokhoz juthattunk attól függően, hogy mennyit játszottunk vagy költöttünk boosterekre. Egyes játékosok 50-100, vagy ennél is több dollárt öltek a boosterekbe, mert azt remélték, hogy a kapott tárgyak eladásából bőségesen megtérül majd a befektetés, az eddig kiosztott kozmetikai cuccok értéke azonban alulmúlta a várakozásokat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy szinte mindenki vásárolt Compendiumot, így nincs kinek eladni az itemeket.

Vásárlásonként 2,5 dollár csorgott a nyereményalapba, így sikerült elérni az elképesztő, 10 milliós álomhatárt. A május 10. óta tartó akciónak még nincs vége, a versenyig még 23 nap van hátra, így még az is elképzelhető, hogy újabb stretch goalokkal bővítik a listát. Ha megtartják a tavalyi nyereménystruktúrát, az első helyezett csapat 5 misit tesz majd zsebre, így hatalmas izgalmakra számíthatunk a döntőben. Azt se felejtsük el, hogy a Valve eközben 30 milliót rakott zsebre.

Ti mennyit költöttetek a Compendiumra?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)