Hirdetés

Drága lesz a Windows 7?

|

Ezzel együtt pillanatnyilag a legnépszerűbb Magyarországon.

Hirdetés

Nem fog az olcsó  árkategóriába tartozni a Windows 7, ezért egyelőre megkérdőjelezhető, hogy az elkövetkezendő hónapokban miként fog teljesíteni financiális szempontból a Microsoft új operációs rendszere.

Statisztikai kutatás is készült az elmúlt hónapokra visszamenően, melyből kiderült, hogy az ingyenesen letölthető és telepíthető Windows 7 próbaváltozatok oly mértékben hódítottak teret, hogy több operációs rendszert is maga mögé utasítottak, mint például az OS X-et, vagy éppen a Linuxot.

A Microsoft Magyarország egyik közelmúltban tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy aki például egy Windows 7 Ultimate verziót óhajt vásárolni, az 100 ezer forint körüli összeget kell, hogy rászánjon a szoftverre, igaz, „próbálják 100 ezer forint alatt tartani az árat”. Vannak ugye egyéb változatok is, úgyhogy ezeknek az árát is megtudhattuk: egy dobozos Windows 7 Home Premium 60 ezer, míg egy PC-re installált OEM verzió 30 ezer forintba kerül majd, továbbá az upgrade mondjuk Vista-ról 36 ezer forint lesz. Mindegyik, feljebb megemlített változat ajánlott fogyasztói árat kapott, a boltokon múlik csak a későbbi beárazás.

Ugyanakkor Amerikában a Windows 7 vásárlók jelentős kedvezményeket kapnak, például 149 dollárért frissíthetnek családon belül három számítógépet az új rendszerre. Ez Magyarországon nem lesz hozzáférhető, viszont upgrade-akciókról felröppent már néhány hír, miszerint ha Windows 7-tel felruházott új gépet veszünk, 50% kedvezményt kapunk régebbi, még meglévő gépünk upgrade-jére.

Előzetes becslések alapján a magyarországi, nagyjából 4 millió számítógépből hozzávetőlegesen valamivel több, mint 2 millió alkalmas a Windows 7 futtatására. A Microsoft elemzései szerint egy év alatt maximum 30%-os részesedést, míg 2012 végére 75% részesedést könyvelhet majd el a cég Magyarországon. Külön érdekesség, hogy a lakosság arányára számítva Magyarországon volt a legtöbb betatesztelő, ami jelentős eredmény.

A Windows 7 alig 2 hét múlva debütál, s legelőször a Saturn polcairól emelhetik le a vásárlók.
 
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)