Hirdetés

Ebből a játékból kikerülnek a mikrotranzakciók, mert a fejlesztők láthatóan megsértődtek az őket ért kritikák miatt

|

Nem egyeztek a készítők és a játékosok elvárásai, ami komoly következményeket hozott.

Hirdetés

Talán a friss élmények elhomályosítják a régieket, de páran emlékezhettek rá, hogy nem a Palworld volt az első Pokémonra hajazó MMORPG, pár éve a Temtem is berobbant, hogy aztán a kezdeti szenzáció után folyamatosan elfelejtődjön. A projekttel nem árult zsákbamacskát a Crema, különféle szörnyeket gyűjtögethettünk, nevelgethettünk és harcoltathattunk körökre osztott rendszerben. 

A Temtem fejlesztői azonban nem adták fel a hanyatló siker ellenére sem, továbbra is igyekeznek életben tartani a játékot különböző frissítésekkel és a jövőre nézve is voltak terveik, csakhogy ezeket áthúzta a közösség. 

A stúdió egy hosszú bejegyzésben vázolta fel, hogy a negatív visszajelzések miatt átalakítják az elképzeléseiket: egyrészt a mikrotranzakciókat megváltoztatják, a június elejére tervezett 1,7-es update-tel eltávolítják az összes mikrotranzakciót, és a prémium valutát, a Novát is. 

Hirdetés

"Megértjük, hogy a Temtem monetizációs rendszere sok játékos számára oda nem illő volt, mivel a játékunk nem követte a szolgáltatásalapú játékok hagyományait. Szeretnénk még egyszer megnyugtatni titeket, hogy semmilyen tartalmat nem raboltunk el Temtemtől azzal, hogy ez a rendszer működik, de megértjük, hogy az elégedetlenség túlmutat ezen, és elfogadjuk az álláspontotokat a mikrotranzakciókkal kapcsoaltban, mivel a Temtem egyre távolabb kerül a szolgáltatásalapú játékoktól. Ezért őszintén elnézést kérünk".

Másrészt az is kiderült a közleményből, hogy a nagyobb frissítéseket is leállítják, az 1,8-as lesz "az utolsó, szokásos méretű, funkciókkal teli patch", és nem számíthatnak a játékosok szezonális tartalmakra sem. A hibajavítást persze nem fejezik be, de ennyi. Az 1,8-as update egyúttal azt is lehetővé teszi majd, hogy a játékosok visszamenjenek és teljesítsék bármelyik Tamer Pass-t, feloldjanak prémium pályákat és bármikor válthassanak a Passok között. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindez azután történt, hogy a Crema és a rajongótábor is egészen másképpen képzelte el a Temtem jövőjét, amiről a játék subredditje vagy a legutóbbi steames negatív értékelések is árulkodnak. A felhasználók a fejlesztések mellett rendszeres tartalmakat vártak, míg a cég a megnyilvánulások alapján úgy látja, hogy a széria más projektekkel való bővítésében van a kulcs. A stúdió vezérigazgatója, Enrique Paños a Vampire Survivors-szerű spin-off, a Temtem Swarm bejelentése után egy nyilatkozatában például azt találta mondani: 

"Ha tényleg azt szeretnétek, hogy a Temtem franchise tovább éljen, és több játék készüljön, legyen szó akár spin-offokról, akár folytatásról, akkor azt kérnétek, hogy hagyjuk abba a Temtem 1 fejlesztését, és kezdjünk el valami újon dolgozni. Mostantól a Temtem 1-et csak nektek fejlesztjük, még akkor is, ha ez sosem tűnik elégnek."

Ti játszotok még a Temtemmel vagy már rég elfelejtettétek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)