Hirdetés

Egy 26 éves MMORPG zárhat be napokon belül

|

A legszomorúbb az egészben, hogy a bezárás mögött jogi és nem pénzügyi probléma áll.

Hirdetés

A The Realm Online gyakorlatilag egy átmeneti játék a mai, általunk ismert MMORPG-k és a réges-régi szöveges MUD-ok, azaz Multi User Dungeonok között. A TRO egy grafikus-MUD, ami éppen csak annyi illusztrációt pakol a képernyőre, amennyire feltétlenül szükségünk van.

A D&D-rajongók imádták ezt a megközelítést, de a sikerét hamar eltiporta a RuneScape (ami eredetileg egyébként szintén grafikus-MUD lett volna) és az EverQuest által hozott új éra. Ettől függetlenül 1996 óta megvoltak a maga kitartó rajongói.

Hirdetés

A játékot az elmúlt öt évben egy apró csapat tartotta fenn, akiknek egy folyamatosan csökkenő játékostábort kellett kiszolgálniuk. A monetáris nehézségektől függetlenül új tartalmakat és funkciókat fejlesztettek, új játékosokat próbáltak bevonzani, és folyamatosan kommunikáltak a közösséggel, hogy lássák, mire van szükségük. Ez azonban eddig tartott.

A Realm Worlds LLC három fejlesztője, Jaxson, Michael és Roger a hivatalos weboldalon jelentették be, hogy a jelenlegi körülmények között nem tudják fenntartani a The Realm Online működtetését. Kiderült ugyanis, hogy a The Realm Online jogai a Norseman Games tulajdonában vannak, akik az elmúlt egy évben ki sem fizették a Realm Worlds tagjait. Ebből a szorítóból kiutat jelenthetne, ha a Realm Worlds felvásárolhatná az IP-t, de a Norseman erre semmilyen lehetőséget nem adott.

"A jelenlegi megállapodásaink ezt ellehetetlenítik. Így nem tudunk pénzt pumpálni a játék fejlesztésbe, a bevétel évről évre csökken, de ez alapvetően csak növelte a Norseman tényleges juttatásait. Az LLC tagjai már vagy egy éve nem lettek kompenzálva.

Bennünk megvolt minden hajlandóság arra, hogy felmarkoljuk a jogokat, és növeljük a játékosbázist, de nem látunk erre lehetőségeket."

A Realm Worlds küldött ajánlatokat a Norseman Gamesnek, de a kiadó annyit mondott, hogy az ajánlat "nem elég", és semmi egyebet nem írtak vissza. Se egy új árat, se tárgyalási opciókat, semmit.

Ezek fényében a fejlesztők kihirdették a leállítás időpontját: a The Realm Online szerverei június 30-án fognak lekapcsolni. Ha a Norseman valami csoda folytán visszaírna a Realm Worldsnek, és ki tudnának dolgozni egy megállapodást, akkor a szervereket visszakapcsolják majd. A csapat lement és elraktároz minden karakter- és játékadatot, így ha valami változik, akkor minden onnan folytatódhat majd, ahol abbamaradt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)