Hirdetés

Egy borzalmas GTA, Chuck Norris és a Mass Effect 4 - mi történt a héten?

|

Készülünk a karácsonyra, nem vagyunk hajlandóak már ezt a hetet komolyan venni. Persze volt is elég abszurd hír ahhoz, hogy ne is legyünk rákényszerítve erre.

Hirdetés

Az év végi hajtásban egyre nagyobb divat toplistákat készíteni, hamarosan a GSO oldalát is elárasztja majd az ilyen tartalom. Egyrészt sok GameStar arc mesél nektek az ünnepek alatt arról, hogy milyen volt a 2013-as év, összeszedjük a legjobb és legrosszabb emlékeinket, és tömeges szavazást indítunk a 2014/01-es GameStar magazinhoz. Tudjátok, ilyenkor dől el nálunk is, hogy milyen címek érdemlik ki az elismerést, ehhez pedig a ti szavazatotok szükséges.

De ez most nem az a cikk. Ez itt most HP bácsi játszótere. Nem szavaz senki semmire. Például megkérdezhetném mindenki véleményét a filmtörténelem 100 legjobb beszólása kapcsán, de nem teszem. Kérdezhetnék az egyre izgalmasabb WoW kapcsán, szó eshetne a Diablo III: Reaper of Souls megjelenés izgalmáról, vagy arról, hogy Mocsy már ki is próbálta, de nem fogom megkérdezni, hogy mennyire utáljátok őt ezért. Lehetne akár téma a következő Mass Effect is, amelyet valahol éppen most is játszanak páran, és a szívem fáj érte, de már nem pörgök ilyen dolgokon. Az sem érdekel, hogy Kína kiakadt a Battlefield 4 miatt, hogy van valódi Arma 3 szimulátor, hogy a Dragon Age: Inquisition kapcsán milyen új infók futottak be, és hogy Ausztrália mennyire ostoba cenzorokkal van tele.

Örülhetnék a Star Wars: Attack Squadrons bejelentésnek, az új Nintendo címeknek, a DLC mentesített Dark Souls 2-nek, a Sniper Elite 3 újgenerációs életérzésének (ami egyébként még bőven nem annyira olyan, mint amit szeretne gondolni magáról), vagy annak a rohadt Steam karácsonyi őrületnek, ami elszegényíti a PC-s társadalmat, szegénységbe taszítja a fiatalságot, de mégis melengeti az ember szívét. A Warhammer Online bezárás és a Half-Life 3 hamis reményeinek híre kapcsán morcoskodhatnék kicsit, hogy együttérző főszerkesztő benyomását keltsem, vagy Minecraft Avengers DLC okán lehetnék saját szellentését fennkölt szagolgató sznob, aki szerint a Bosszúállók közepes film volt, és most egy ilyen odavetett, ízlésfasiszta kijelentéssel akar meddő vitát robbantani a vasárnapi punnyadás közben.

Korlátlan hatalom egyetlen cikkben. Ahogy Pilinszky is megmondta szépen: én megtehetném és mégsem teszem, csak tervezem, csak épphogy fölvetem, játszom magammal, ennyi az egész, siratni való inkább, mint merész. Szóval tudom, rengeteg hírről lehetne beszélni, de az én szívemben már ünnep van, nem akarok komoly dolgokról elmélkedni, inkább átfutottam a heti termést az abszurd és teljességgel idióta hírek szűrőjével, hogy lehessen egy saját ünnepi toplistám. Mert megérdemlem. A Call of Duty: Ghosts hanyatlása vagy a Steam Machine bemutató helyett csak felesleges híreket válogatok nektek, tűzre dobom az anyunkat, és melegedem fényénél csendben dúdolgatva valami régi nótát arról, hogy régen milyen szép volt minden. Ez lesz fáradt agyam vigasza.

Jöjjön tehát HP heti toplistája a 10 legzsibbasztóbb hírrel:

HP toplistája a 10 legzsibbasztóbb hírrel

10. Majdnem megfulladt egy nő, mert Facebookozott séta közben
De tényleg, hogy lehet valaki ennyire szellemi ugar, hogy képes egy mólóról lesétálni? Lehet, hogy nekem vannak unalmas ismerőseim, de Facebook sosem tudott ennyire lekötni még.

9. Az év legtöbbet keresett játéka
A Google keresési toplistája alaposan meglepett, persze nem az első helyen található Grand Theft Auto V helyezéssel, arra azért tettem volna kicsi tétet...

8. Xbox One - DRM-ellenőrzés miatt szakadt félbe egy bajnokság 
Jó tudni, hogy vannak megbízhatóan megbízhatatlan dolgok, például abban reménykedni, hogy a Microsoft nem pusmog bele egy versenybe... nos, nem jó ebben reménykedni.

7. South Park: The Stick of Truth - anális szonda helyett síró koalák
Én nem tudok a cenzúrával mit kezdeni. Komolyan. Vannak a világon felesleges dolgok. Ilyen a köldök, a poratka, a patkány és a cenzúra. 

6. DayZ Standalone - megveheted, de ne panaszkodj utána!
Ha ez egy bolt lenne, akkor az lenne kiírva: lehet fizetni érte sokat, de csak akkor, ha a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el. 

5. Letiltotta a YouTube Jonathan Blow saját videóját
Egészen bravúros megoldás, és még csak nem is ez volt a leghülyébb húzása a Google jogvédő csicskájának ezen a héten, mintha csak egy facepalm tréner alkalmazás lenne...

4. Favágó szimulátor a karácsonyi hangulathoz
Ha lesz majd köldökszöszvakaró-, befőttkészítő-, sorompókezelő-, virágszirom tépkedő-, dobozhajtogató-, hónaljszőrtelenítő-, és lábkörömvágó szimulátor is, akkor majd kussolok.

3. Jazzszámnak hitte a rendőrségi szirénát a YouTube robotja
Nem lehetne kitalálni sem röhejesebben ezt az egészet, még akkor sem, ha a Google-nek lenne egy Röhejes Ötletek Szervezeti Egysége. Persze lehet, hogy van, és az NSA is ott kémkedik valahol.

2. Van Damme spárgáját csak egy valaki überelheti
Csodálatos darab. Ennyi.

1. Nagy Teszt Autó - kipróbáltuk az eddigi legrosszabb GTA-klónt
A kedvencem az volt, aki komolyan megkérdezte, hogy hol lehet ezt letölteni. Nem válaszoltam neki. Viszont az EndreMan, RG, Wolfi csapat, és Ádám gyakornokunk lelkes munkája bearanyozta a hetem. Köszönöm nektek!

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek a heti toplistámat, végre én is vagyok valaki. Nem maradt más hátra, minthogy mindenki emlékeztessek arra, miért is nagyon jó dolog 2014-re GameStar magazin prémium előfizetést venni, és ha már szolgálati közleménnyel búcsúzom tőletek, kedves olvasók, akkor ugye az ivós játék sem maradhat ki: 

"Vegyetek GameStart!". Egészségetekre válik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)