Hirdetés

Elhunyt a THQ alapítója

|

Jack Friedman hosszú kórházi kezelés után tegnap távozott közülünk. 70 évet élt.

Hirdetés

Életének hetvenedik évében, hosszú kórházi kezelés után elhunyt Jack Friedman, a THQ, a LJN és a Jakks Pacific alapítója.
Jack igazi veterán volt a játékiparban. 1970-ben alapította meg LJN nevű cégét, amelyben hagyományos játékok mellett már videojátékok kiadásával is foglalkozott, mint a Friday the 13th (1989, NES),vagy épp az X-Men (1989, NES).

1989-ben, saját egymillió dollárjából alapította meg a THQ-t, és itt volt elnök egészen 1995-ig. Ekkor Jakks Pacific néven új céget alapított, amellyel a visszatért a hagyományos játékok forgalmazásához. Igazi játékos volt. Nevéhez fűződik például az első E.T. játék megjelentetése. Jakks Pacific cégének Jakks Care programján keresztül több mint 40 millió dollár értékű játékot adományozott iskoláknak, gyermekalapítványoknak, hátrányos helyzetű gyermekeknek. Innen vonult vissza egy hónappal ezelőtt, hogy utolsó napjait családjával tölthesse. Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)