Hirdetés

Előfizetéses rendszert fejleszthetnek a Call of Duty széria alkotói

|

Az Infinity Wardnál állítólag nem csak új tartalmakon dolgoznak a Call of Duty széria kapcsán.

Hirdetés

Annak kapcsán nem sok kétségünk maradt, hogy a Call of Duty sorozat rajongói bőven kapnak új tartalmakat a következő években, hiszen két játék készítését is nemrég erősítette meg a kiadó. De a széria jövője illetően egy kevésbé látványos, de lehet, hogy legalább ilyen fontos változásról is pletykálnak.

A friss, ám meg nem erősített információk a játékvilág titkairól gyakran csicsergő RalphsValve-től származnak, aki tavaly arról is tweetelt, hogy a Modern Warfare folytatása akár kihagyhatja az előző generácós konzolokat. Igaz, például a legutóbbi The Game Awards egyik nagy potenciális bejelentésével kapcsolatban igencsak tévúton járt, szóval érdemes megfelelő kritikával kezelni az értesüléseit.

Hirdetés

A CoD-dal kapcsolatban viszont korábban már volt, hogy pontos információkat közölt idő előtt, így lehet, hogy egy friss bejegyzésében is pontosan állítja, hogy az Infinity Ward arra készül, hogy alaposan újratervezze a Call of Duty játékok kezelőfelületét, és ezen keresztül a felhasználói élmény egy jelentős részét.

Ennek a részeként szerinte megalkotják az első, a lövöldözős franchise-hoz tartozó előfizetéses szolgáltatást, elkészítenének egy CoD mobilalkalmazást, és újraterveznék a megvásárolható, illetve a már megvásárolt Call of Duty tartalmak böngészését és promócióját szolgáló rendszereket is. Ennek kapcsán Ralph emlékeztetett arra is, hogy az Infinity Ward nemrég a szintén havidíjas szolgáltatást áruló Hulutól igazolt egy vezetőt, aki a kezelőfelületek fejlesztéséért felel.

Viszont nem ő az egyetlen szivárogtató, aki egy előfizetéses szisztéma érkezésére utaló információk  birtokába jutott. A ModernWarzone nevű Twitter-fiók szerkesztője tavaly nyáron szellőztette meg, hogy 6 és 12 hónapos battle pass előfizetések terveit tesztelte az Activision, amit egy vásárlói felmérés screenshotjával bizonyítani is tudott.

A ZestyLeaks nevű profilon pedig egy screenshot jelent meg (amit időközben szerzői jogi okokból eltávolítottak a Twitterről, de egy másolatot láthattok lejjebb), a képen pedig látszólag egy, a Call of Dutyhoz kapcsolódó online szolgáltatás menüje volt látható, ahol a Modern Warfare II, a Vanguard, a Warzone, és a Black Ops - Cold War játékok közül választhatott a felhasználó.

Ennek a legextrémebb végkifejlettje az lehetne, ha a Call of Duty is egyfajta előfizetése live service modellre állna át, ahogy azt mondjuk a Ubisoft tervezi az Assassin's Creed Infinityvel. De az is lehet, hogy csak még hatékonyabban szeretnék értékesíteni a CoD-hoz kapcsolódó tartalmakat, és a sorozat üzleti modellje nem változik meg radikálisan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)