Hirdetés

Ennél menőbb Xbox reklámot még nem láttunk

|

Beindult az Xbox marketinggépezete az Activision Blizzard felvásárlása után, még Las Vegas legújabb látványossága is kizöldült.

Hirdetés

Bár nem minden alakult álomszerűen a redmondiak számára 2023-ban, mégis van okuk ünnepelni, hiszen a Starfield például annak ellenére is szeptember (Amerikában az első, Európában a második) legjobban fogyó játéka lett, éves viszonylatban pedig bekerült az első tízbe, hogy egyenesen a Game Passben kezdte meg pályafutását. Ennél is nagyobb fegyvertény azonban, hogy 21 hónapnyi jogi huzavona után a Microsoft megvásárolhatta és az Xbox család új tagjaként üdvözölhette az Activision Blizzardot a Kinggel együtt.

Úgy fest, hogy csak erre várt a zöldek marketingcsapata, mert azonnal útnak indította a Series generációt is beröffentő "Power Your Dreams" globális kampánya legújabb felvonását.  

Hirdetés

Ennek részeként debütált egy bő három perc hosszúságú reklám a BAFTA-, és Oscar-jelölt Son Lux zenekar (Minden, mindenhol, mindenkor) közreműködésével, amiben olyan játékoknak jutott hely, mint a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, a Forza Motorsport, Senua's Saga: Hellblade II, a Star Wars Outlaws és a Starfield.

De aminek láttán tényleg elismerően lehet csettinteni, az nem az iménti szpot, hanem az a reklám, ami a Las Vegas legújabb szenzációjának számító óriási LED-gömb, a The Sphere felületén futott. Íme:

Természetesen nem a Microsoft az egyetlen videojáték-ipari szereplő, amelyik fantáziát látott a LED-gömbben. Korábban a Devolver Digital és az Annapurna Interactive is hirdetett már rajta, egy nappal az Xbox reklámja után pedig a PlayStation is birtokba vette a Marvel's Spider-Man 2 kedvéért. Nem lepődnénk meg, ha a jövőben többször is sor kerülne hasonlóra.

Más reklámok viszont nem feltétlenül a grandiózus mivoltuk miatt égtek örökre a retinánkba, hanem mert egészen újszerű, kreatív módon közelítettek a témához, esetleg hatalmas botrány kerekedett belőlük. Ebben a videóban összeszedtük a szerintünk legemlékezetesebb reklámokat.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)