Hirdetés

Csoportos per vár az Epic Gamesre a Fortnite-os adatszivárgás miatt

|

Amelyik cég nem veszi elég komolyan az ügyfelek adatainak a védelmét, könnyedén megütheti a bokáját.

Hirdetés

Elképesztő tartalékai vannak, szinte semmit sem vesztett a lendületéből, pedig már a tizedik szezont tapossa a Fortnite: Battle Royale. Azt hihetnénk, minden rendben a bevételből a Steam babérjaira törő Epic Games háza táján, de úgy fest, hamarosan megdolgoztatják a cég jogászait. Az ügy előzményeként tavaly novemberben egy bug miatt több millió felhasználó személyes adatai váltak hozzáférhetővé. Mindössze annyi kellett, hogy az ember rákattintson egy linkre (XSS-támadás volt), és máris megkaparintották a felhasználónevét, meg a hozzá kapcsolódó jelszót. Innentől már pofonegyszerű volt a hackerek dolga.

Hirdetés

Noha az Epic két hónappal később elismerte a probléma létét, és fel is számolta azt, most mégis kénytelen szembenézni egy csoportos perrel, amelyet a Franklin D. Azar és Társai ügyvédi iroda indított a cég ellen száznál is több panaszos képviseletében. A keresetben azzal vádolják a vállalatot, mint hogy nem gondoskodott az adatok megfelelő védelméről, és amikor sérült az adatbiztonság, akkor nem tájékoztatta elég gyorsan az esetről az érintetteket.

A szóban forgó felhasználók bizonyíthatóan kárt szenvedtek, mert illetéktelenek megterhelték bank- vagy hitelkártyájukat. Az ilyenkor elkerülhetetlen lépések (az Epic Games/Fortnite-fiókhoz kötött kártyák letiltása, jelszavak megváltoztatása stb.) esetleges költségei is a panaszosokat terhelték. A pertársaság tagjai nem látják továbbá garantáltnak, hogy az általuk megtett óvintézkedések elegendőek személyes adataik megóvására, emiatt úgy vélik, hogy minden Fortnite-játékos közös érdeke a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szembeni hatékonyabb fellépés kiharcolása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)