Hirdetés

Évekre előre kiszivárogtak a Bethesda tervezett játékai

|

Két ikonikus Bethesda-játék remastere is készülőben lehet számos folytatással és új címekkel egyetemben.

Hirdetés

Az Activision-Blizzard-King felvásárlást megtorpedózó Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Comission - FTC) korábban több oldalról is megtámadta a Microsoft üzletét, amelynek következtében számos dokumentumot kellett benyújtaniuk a piaci helyzetük és szerepük tisztázása végett. Nagyon úgy néz ki, hogy az FTC azóta elengedte a dolgot, de egy a zöldek által korábban átadott dokumentumok egy hiba következtében kiszivárogtak, így nemcsak azt tudhattuk meg, hogy milyen új hardverekkel tervez vagy tervezett még a Microsoft ebben a generációban, illetve hogy mikorra várja a generációváltást, hanem még azt is, hogy milyen játékok érkezésére számíthatunk a Bethesdától az elkövetkező években.

A hírekről a The Verge szerkesztője, Tom Warren számolt be egy Twitter/X posztban, amiben azt írta, hogy hatalmas mennyiségű rendkívül bizalmas Microsoft-dokumentum szivárgott ki az FTC-s perhez kapcsolódóan, amik egy szerkesztési hiba miatt számos korábban nem látott információt hoztak napvilágra, ráadásul az összes dokumentumot egyetlen fájlhoz csatolták, majd tették közzé nyilvánosan.

Hirdetés

Az egyik legérdekesebb melléklet az úgynevezett "játékkiadási ütemterv" volt, amely egészen a Doom Eternal 2020-as megjelenéséig visszamenőleg tartalmazott különböző dátumokat. A tervezet jó pár éves, hiszen a Starfield esetében még 2021-es megjelenéssel számolt. Mindezek mellett utalásokat találhatunk még a "Project Hibiki"-re is, amelyből végül a semmiből megjelent Hi-Fi Rush lett. A papírok szerint egyébként nagyon úgy néz ki, hogy ezt is elcsúsztatták, hiszen 2021 lett volna az eredeti megjelenés éve.

Ahogy tovább haladunk a listán, számos fontosabb címről esik még szó 2022-ben is. Megtalálhatjuk többek között az új Indiana Jones játékot, de ami még inkább meglepő, hogy a 2022-es pénzügyi év részeként szerepel a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remaster is a lajstromban. A Starfield elhalasztásával párhuzamosan gyaníhatóan a többi cím is tolódott, ezzel együtt az Indiana Jones és az Oblivion remasterelt változata is.

A 2023-as terveket illetően szerepel még egy harmadik Doom játék is, amire "Year Zero"-ként hivatkoznak, illetve két egyelőre még teljesen ismeretlen projekt, a Kestrel és a Platinum. A tervezet utolsó szerepeltetett éve 2024, amelyet eredetileg igen masszívnak terveztek a zöldek. Itt kapott helyet a The Elder Scrolls VI, a Ghostwire: Tokyo folytatása, a Dishonored 3, a Fallout 3 Remaster és egy egyelőre még meg nem nevezett "licencelt IP" is. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Feltételezhetően a pandémia jelentős szerepet játszott abban, hogy a listán szereplő szinte összes játékot el kellett halasztania a Microsoftnak, hiszen azóta például már számos bírósági dokumentum és nyilatkozat kapcsán az is megerősítést nyert, hogy a The Elder Scrolls VI 2026 előtt nem igen érkezhet.

Természetesen ezek tudatában is érdemes egészséges szkepticizmussal kezelni az ütemtervet. Még a legnagyobb vállalatok többéves távlatban kidolgozott tervei is módosulhatnak, így simán benne van a pakliban, hogy a listán szereplő címek valamelyike sosem teszi majd tiszteletét a publikum előtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)