Hirdetés

Ez a sors vár a Star Wars: The Old Republicra a BioWare nélkül

|

Olyan stúdió gondoskodik majd róla, amely az Ultima Online-t is jegyzi.

Hirdetés

Június elején derült ki, hogy a BioWare nem dolgozik tovább a 2011 decemberében elrajtolt MMO-ján, a Star Wars: The Old Republicon, amely az Electronic Arts statisztikái szerint meglehetősen jövedelmező a hibrid üzleti modelljének köszönhetően. Éppen ezért az, hogy a BioWare leszáll a fedélzetről nem jelenti azt, hogy a játék lehúzza a rolót: az amerikai IGN számolt be róla, hogy értesüléseik szerint az EA az Ultima Online és a Dark Age of Camelot mögött álló Broadsword Online Gamesszel állapodhat meg az MMO további üzemeltetésével és fejlesztésével kapcsolatban. 

Most a BioWare ügyvezető igazgatója, Gary McKay és a Star Wars: The Old Republic executive producere, Keith Kanneg egy hivatalos blogposztban tisztázták a részleteket. 

Hirdetés

McKay mindenekelőtt elmondta, hogy 12 évvel a Star Wars: The Old Republic megjelenése óta még mindig hatalmas siker, és a játék előtt fényes jövő áll. A kiadó természetesen marad az EA, de a fejlesztés a Broadsword stúdióhoz kerül, amely nagy szakértelemmel rendelkezik az online játékok menedzselésben. A Broadsword és az SW: TOR csapata egyesítik erőiket, hogy biztosítsák a közösség virágzását, növekedését. A Broadsword alapítója és elnöke ráadásul az a Rob Denton, aki közvetlen tapasztalttal rendelkezik az SW: TOR-ral kapcsolatban, hiszen az EA-nél töltött ideje alatt kivette a részét a játék fejlesztéséből és elindításából a csapat vezetésével. 

McKay megerősítette, hogy a játékosoknak nincs mitől tartaniuk, minden terv meg fog valósulni: izgalmas és új funkciókkal készülnek, amikről még nem beszélhetnek, de a felhasználók a jövőben is számíthatnak fejlesztésekre és további tartalmakra, a Lucasfilm Games és az Electronic Arts teljes támogatását élvezik. A következő hónapokban a 7.3.1-es frissítést fogják kiadni, amely a következő galaktikus szezont hozza el, a 7.4-es update pedig az Old Wounds eseményeit folytatja majd. 

Persze egyetlen nagy változás sem zajlik le zökkenőmentesen, így bár az SW: TOR-on dolgozó BioWare-csapat nagy része csatlakozik a Broadswordhöz (a kulcsemberekkel az élen), nem mindenkit tudnak magukkal vinni, az érintettekre új lehetőségek várnak az EA-n belül. A BioWare ezentúl kizárólag arra fog összpontosítani, hogy vezető szerepet töltsön be a magával ragadó, érzelmekkel teli, egyjátékos címek fejlesztésében, elsősorban az Austinban és Edmontonban működő divíziókkal. A két fontos franchise-ukra fókuszálnak majd: a Dragon Age-re és a Mass Effectre, amelyek közül az előbbi új epizódját, a Dragon Age: Dreadwolfot kapjuk meg hamarabb. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)