Hirdetés

Ez lesz az első kétlemezes PS5-ös játék

|

Úgy volt, hogy a Final Fantasy VII: Rebirth kapja ezt a titulust, de egy másik projekt megelőzi.

Hirdetés

A digitális tartalmak fogyasztása egyre népszerűbbé válik, ez pedig magával hozza azt, hogy a gyűjtökön kívül egyre kevesebben szeretnének fizikai formában is birtokolni egy alkotást. Ez a tendencia megfigyelhető a filmek házimozis forgalmazásánál, és természetesen a videojátékok dobozos kiadásainál is, utóbbiaknál sokszor lemez nincs is a tokban, csak letöltőkód

Egyre több szereplő hagyja maga mögött ezt a szegmenst: olyan nagy halak is, mint a THQ Nordic, amely korábban az egyik legaktívabban támogatta, de az Alan Wake 2-t kiadó Remedy például a pénzügyi okok mellett arra is hivatkozott a dobozos kiadás elhagyásakor, hogy attól jobb lesz a játék.

Hirdetés

Meg kell becsülni tehát minden arra vonatkozó kísérletet, hogy a polcunkra pakolhassunk fel egy terméket, a Sony pedig még tartja magát, viszont eközben egyre nagyobbra híznak a videojátékok, amik már nem férnek rá egyetlen korongra. Elkerülhetetlen volt, hogy a PlayStation 5 esetében is elérkezzenek a kétlemezes megoldások, és mindeddig azt hittük, hogy a valamikor 2024 elején megjelenő Final Fantasy VII: Rebirth lesz az első ilyen kiadás (amit a rajongók ünnepelve fogadtak). 

A nemrég bejelentett Horizon Forbidden West: Complete Edition azonban beelőzött: a Burning Shores kiegészítőt is magába foglaló csomag már október 6-án megjelenik PS5-re (PC-re csak 2024 elején), és 121 GB-ot foglal majd, viszont ez nem fér rá egyetlen lemezre, szóval amiképpen azt a HazzadorGamin megmutatta Twitteren/X-en, fel van tüntetve a dobozon, hogy kettőn terpeszkedik: 

Mi a véleményetek, számít valamit ez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)