Hirdetés

Ez szívás: pont a legmenőbb vámpírklánok maradnak ki a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-ből

|

Nem biztos, hogy jó döntés volt a fejlesztők részéről mindössze négyre redukálni a választható klánok számát.

Hirdetés

Aki otthonosan mozog a World of Darkness univerzumban, vagy legalább játszott annak idején a Vampire: The Masquerade - Redemptionnel és a Vampire: The Masquerade - Bloodlinesszal, esetleg az imént említetteknél jóval fiatalabb, ám egyúttal sokkal kevésbé emlékezetes Vampire: The Masquerade - Swansonggal, az tisztában van vele, hogy elkötelezni magunkat egy klán mellett, még annál is nagyobb jelentőséggel bír, mint más szerepjátékban a kasztunkról dönteni. Nemcsak az függ ettől, hogy mi a társadalmi státuszunk, milyen természetfeletti képességekhez férhetünk hozzá, hanem az is, hogy miként léphetünk interakcióba az önkéntes és önkéntelen véradókkal, azaz a halandó emberekkel. Egy állatias vonásokkal rendelkező Nosferatu láttán hanyatt-homlok rohanna mindenki, ám az esztétikumot mindenek elé helyező, a művészetért rajongó Toreadorok könnyűszerrel elcsavarják bárkinek a fejét. Persze ha kell, akár szó szerint is.

Szóval klánt választani felér egy értékválasztással, azzal, hogy az ember... pardon, a vámpír milyen elveket képvisel, hogyan szeretne megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat és végső soron milyen stílusban szeretne játszani. Ennek adott most egy jókora pofont a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-t fejlesztő The Chinese Room csapata azzal, hogy négy választható klánnál húzta meg a határt.

Hirdetés

A klasszikusok közül elérhető az idealista harcosok gyűjtőhelyéül szolgáló Brujah, a vérmágusokat összefogó Tremere, valamint a magát felsőbbrendűnek gondoló, arisztokratákat és vezetőket tömörítő Ventrue klán. Meglepetésre bekerült még az egzotikus Banu Haqim, melynek árnyak közt settenkedő tagjai előszeretettel csillapítják szomjukat szabályszegő vámpírok vérével.

Kimarad tehát a korábban említett Nosferatu és Toreador is, csakúgy, mint a rendkívüli hatalmú, ám cserébe valamilyen elmezavarral megvert vérszívók klánja (Malkavian) és még számos másik. Némi vigaszt nyújthat, de nyilván nem mindenkinek, hogy a megjelenést követően két DLC is érkezik, amelyek egy-egy további klánnal gyarapítják a kínálatot. Az egyik bővítmény révén új módon élhetjük át ismét az alapjátékot, míg a másik egy különálló, egyedinek mondott történetbe helyez bennünket.

A Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 előreláthatóan 2024 végén debütál PC-n, PS5-ön és Xbox Series X|S konzolokon, de már januárban bepillantást nyerhetünk a játékmenetbe.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)