Hirdetés

Ezek a játékok okozták a legnagyobb csalódásokat 2020-ban

|

Számos jól sikerült kalandot kaptunk idén, de az év végéhez közeledve azokról a címekről is érdemes megemlékezni, amik máshogy maradtak emlékezetesek.

Hirdetés

XIII (2020)

A 2003-ban megjelent, egy belga képregényen alapuló XIII egészen átlagos értékeléseket kapott, ám volt egy olyan eleme, ami egyértelműen kiemelte az FPS-t a tömegből, méghozzá a cel-shaded technikával megalkotott grafika. Ennek a megoldásnak hála szinte úgy érezhettük, mintha egy képregény lapjain kalandoznánk, ez pedig nyilván nagyot dobott a hangulaton. Idén ráadásul megkaptuk a játék remake-jét, ami sajnos alaposan el lett baltázva.

A XIII remake legnagyobb hibája egyértelműen az, hogy a fejlesztők túlságosan megváltoztatták az eredeti részre jellemző, egyedi grafikai stílust, ez pedig nyilvánvalóan óriási hiba volt jelen esetben. Ha pedig ez még nem lett volna elég, akkor sajnos csak tovább rontott a helyzeten az, hogy a játék bugosan jelent meg, de a hangokkal és a mesterséges intellgenciával sem volt elégedett mindenki. Láttunk az elmúlt időszakban jó remake-eket, de ez sajnos nem tartozik közéjük. Nagy kár érte.

Predator: Hunting Grounds

Jól ismerhetjük már az aszimmetrikus többjátékos címeket, amikben általában egy csapatnyi játékosnak kell megküzdenie egyetlen erősebb szörnyeteggel, amit általában szintén valaki más irányít. Érdekes koncepció ez, de valahogy mégse sikerült túl sok játéknak igazán népszerűvé válnia ebben a műfajban, és bizony a Predator: Hunting Grounds sem igazán vonzott be tömegeket, még annak ellenére sem, hogy egy jól ismert franchise-ot használtak alapként a fejlesztők.

Már a játék megjelenését követően zavaró bugokkal találkozhattak a játékosok, ráadásul a technikai gondok mellett a csúnyácska látványvilág is sokat ronthatott a játékélményen, de a játékmenet egyes elemeivel és a tartalmak kapcsán is akadtak problémák. Valószínűleg nem a Hunting Grounds az idei év legrosszabb játéka, viszont a népszerűbb többjátékos alkotások mellett nem igazán tudott labdára rúgni.

Resident Evil 3 Remake

Tavaly megkaptuk az 1998-as Resident Evil 2 remake-jét, amivel kiváló munkát végzett a Capcom, hiszen a látványvilág mellett a játékmeneten is alakított némileg, de közben sikerült megtartania az eredeti rész jellegzetes elemeit. Ráadásul a japán stúdió nem is állt meg a széria második részénél, ugyanis idén megérkezett a Resident Evil 3 Remake, ami sok tekintetben hasonlít az előző újraalkotott kalandhoz, de valahogy mégis más lett, nem biztos, hogy jó értelemben.

Habár alapjáraton teljesen korrekt játék lett az idei remake, mégis előfordulhatott, hogy a Resident Evil-rajongók túlságosan üresnek érezték az egészet, hiszen közel sem nyújtott akkora kihívást, mint a klasszikus rész, és a hosszára is több panasz érkezett. Extraként érkezett a játék mellé egy aszimmetrikus multiplayer cím is, a Resident Evil: Resistance, ami végül egy elég felejthető játéknak bizonyult.

Serious Sam 4

2001-es elindulása óta számos résszel bővült a Serious Sam sorozat, ami mögött a zágrábi székhelyű Croteam áll, és a horvát brigád idén meglepett minket egy újabb folytatással. A Serious Sam 4 nem igazán tekinthető borzalmasnak, hiszen alapvetően egészen korrektre sikeredett, és nyilván több szempontból is változott elődjeihez képest, ám bizonyos negatív tulajdonságai miatt mégis helyet kaphatott ebben az összeállításban.

Habár a játékban nincs hiány a pörgős akcióból és a grandiózus összecsapásokból, sajnos a fejlesztők túl kevés újdonságot vittek bele a játékmenetbe, és 2020-ban nem biztos, hogy mindenki megelégszik az eszeveszett lövöldözéssel. Emellett technikai téren sem mindig teljesített túl jól a kaland, és a bugok mellett az is zavaró lehetett egyesek számára, hogy a Croteam talán nem fordított kellő figyelmet a látványvilág csiszolására.

Mafia II: Definitive Edition

Klasszikus játékok esetében gyakran teljesen indokolt egy remaster vagy remake elkészítése, azonban egyre gyakoribb, hogy olyan címek is felújítva térnek vissza közénk, amelyeket azért még nem igazán lehet őskövületként kezelni. Ilyen a 2010-ben megjelent Mafia II is, ami nyilván egy picit korosabb grafikával rendelkezik már, de talán még ma sem számít elfogadhatatlannak a látványa. Ennek ellenére idén megjött a Mafia II: Definitive Edition, amire nem is biztos, hogy egyáltalán szükség volt.

A remaster kapcsán pozitívumként meg lehet említeni, hogy valóban javult valamelyest a látványvilág, és a játék cselekménye értelemszerűen még mindig izgalmas, de sajnos akadtak olyan zavaró dolgok, amelyek már az eredeti játékon is csúnya nyomot hagyhattak korábban. A bugok és a játékmenettel kapcsolatos kényelmetlenségek miatt pedig leginkább csak középszerű lett ez a remaster.

Crysis Remastered

A 2007-ben debütált Crysis egy kifejezetten szórakoztató kaland, ami a maga korában leginkább elképesztő grafikájával és technikai megoldásaival emelkedett ki a tömegből. Lehet azon vitatkozni, hogy szükség volt-e felturbózni az eredeti játék látványvilágát vagy sem, de a helyzet az, hogy idén megérkezett a Crysis Remastered, ami számos platformra, még Nintendo Switch-re is megjelent, de nem biztos, hogy ilyen végeredményre vágytak a játékosok.

A Cryteknek valójában sikerült felturbóznia a grafikát, ami egyértelműen pozitív dolog, habár a Nintendo hibrid konzolján értelemszerűen nem volt olyan látványos a remaster, mint más masinákon. Viszont az optimalizáció rossz minősége és a bugok sokat ronthattak az élményen, és valószínűleg az sem javított sokat a játék megítélésén, hogy a buta MI olykor egészen frusztráló helyzeteket teremthetett.

NBA 2K21

Nem egyszerű újat mutatni a sportjátékok terén, hiszen sok esetben az alapok ugyanazok maradnak, csak éppen némileg szebb grafikát kapunk, vagy esetleg néhány újdonságot. A 2K Games kosárlabdás szériája is régóta köztünk van már, nyilván alaposan meg is változott az elmúlt évek során, azonban az NBA 2K21 alapján eléggé úgy tűnik, hogy talán már ráférne egy jókora vérfrissítés a sorozatra.

Tartalom terén igazából még nem is lehet panaszunk a játékra, ugyanakkor az már problémásabb, hogy a fejlesztők túl kevés újítást eszközöltek, ráadásul az előző generációs változat többek szerint nem is kapott elég törődést. Emellett sokakat nyilván a mikrotranzakciók is zavartak, hiszen kisebb vagyonokat lehetett elkölteni a játékban, ráadásul akár komoly előnyhöz is juthattak azok, akik hajlandóak voltak kinyitni a pénztárcájukat.

Ez tehát a mi összeállításunk 2020 csalódást keltő játékairól, persze előfordulhat, hogy kihagytunk valamit vagy esetleg ti más kalandokban csalódtatok. Így hát kommentben jöhetnek is a saját listáitok, és mindenképp osszátok meg velünk azt is, hogy mennyire értetek egyet a fenti összeállítással!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)