Hirdetés

Ezek voltak 2021 legjobb játékai szerintetek

|

Most is, mint minden évben, az általatok leadott szavazatok határozták meg a sorrendet.

Hirdetés

Legjobb kis költségvetésű/indie játék

Azért is szeretjük az indie játékokat, mert a korlátozott büdzséből gazdálkodó független fejlesztők - gyakorta szükségszerűségből - kreatív megoldásokkal igyekeznek leküzdeni azokat az akadályokat, amelyeken az AAA szegmens szereplői általában erőből gázolnak át. Élvezetükhöz persze nem árt némi kompromisszumkészség és nyitott hozzáállás, máskülönben aligha válhatnának sikeressé az olyan, korai hozzáférésben debütáló alkotások, mint a kategória szavazását végig fölényesen vezető Valheim. Mellesleg azok sem tettek rossz lóra, akik a vikinges túlélősdi helyett a szerepjátékok körében elég szokatlan megközelítést alkalmazó Loop Heróra, a rendrakás megnyugtató élvezetét kínáló Unpackingre, a stílusos The Artful Escapre vagy a pakliépítést roguelike elemekkel kombináló Inscryptionre költötték pénzüket.

Hirdetés

Legjobb felújított játék vagy újrakiadás

Botorság lett volna azt feltételezni, hogy az remaster generációnak is csúfolt PS4-es/Xbox One-os korszakot követően új szelek fújnak majd. Minden maradt a régiben, és ennek megfelelően 2021-ben sem szenvedtünk hiányt felújításokban. Míg a Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl párost a GSO látogatóinak csak kis százaléka nevezte meg kedvenceként, a modernizált Nier: Replicant már lényegesen több voksot tudott felmutatni, igaz, korántsem eleget ahhoz, hogy érdemben bele szólhasson a "nagyok" versenyébe. A régóta várt folytatást felvezető Alan Wake Remasterednek jutott a bronzérem, a második helyen zárt Diablo II: Resurrected pedig hosszú ideje a legjobb dolog, amit a Blizzardtól kaptunk. Az élen a Mass Effect: Legendary Edition végzett, amely főként a már sok tekintetben elavultnak ható első rész megújulását hozta magával.

Legjobb platformer/ügyességi játék

2021 talán legkellemesebb meglepetése volt videojátékos fronton az It Takes Two a szabadszájú nyilatkozatairól elhíresült Josef Fares csapatától. A kizárólag párosban játszható alkotásnak az őt övező általános megbecsülés ellenére is keményen meg kellett küzdenie az első helyért, hiszen olyan kiválóságok pályáztak még erre a címre, mint a PlayStation 5-exkluzív Ratchet & Clank: Rift Apart, a maga módján megkapó, mégis borzongató Little Nightmares II, a Tim Schafer tervezte Psychonauts 2 és végül, de nem utolsósorban a jogosan megérdemeltnél jóval kevesebb figyelemben részesített Lost in Random. Ha más sorrend alakult volna ki, akkor sem húznánk a szánkat.

Legnagyobb csalódás

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy amikor egy játék nominációt nyer ebbe a kategóriába, annak elsősorban nem az az oka, mert fundamentálisan rossz, hanem mert képtelen felnőni a saját maga által támasztott elvárásokhoz. Ez persze nem zárja ki, hogy mindkét szempont érvényesüljön, ezért egy pillanatig sem tétováztunk, amikor szóba került, hogy mit érdemel a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Részünkről egy azonnali jelölést, tőletek pedig annyi szavazatot, hogy egy pillanatig se legyen kétséges, melyik játékban csalódtunk a legnagyobbat 2021 folyamán. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Battlefield 2042 is mindent elkövetett a győzelemért, de be kell érnie a szerény második hellyel. A bronzért az eFootbal 2022 és a Biomutant ment ölre egymással, az ingyenes foci nyert a kungfuzó rágcsálók ellen. A Dungeons & Dragons: Dark Alliance végzett utolsóként, de ezt aligha bánják az R. A. Salvatore karaktereit feleslegesen elpocsékoló kooperatív brawler fejlesztői.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Legjobb e-sportjáték

Rendesen betett a koronavírus-járvány az e-sportnak, már ami a helyszínen szurkoló közönség előtt megtartott meccseket illeti, de azért nem szenvedett el akkora csapást a szcéna, amiből ne tudna talpra állni. Az érdeklődés töretlen, még mindig sokan szeretnének hivatásos játékossá válni, hogy aztán a legnagyobb ligák valamelyikében bizonyítsanak. Szavazataitok alapján úgy fest, hogy a PUBG, a Fortnite és az Apex Legends mellett együtt sem köteleztétek el magatokat annyian, mint ahányan az elsőségért ki-ki meccset játszó League of Legends és Rainbow Six: Siege mérkőzésein vesztek részt, vagy követitek az összecsapásokat nézőként. Szoros volt, de ahogy egy éve, úgy most is a Ubisoft lövöldéje nyert.

Végezetül pedig jöjjön 2021 legjobbja!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)