Hirdetés

Ezeket a videojátékos szakkifejezéseket hamarosan a boomerek is érteni fogják

|

Több kifejezés is bekerült az egyik nagy lexikonba, amelyekkel eddig leginkább a gaming szubultúrában találkozhattunk.

Hirdetés

A Dictionary.com a világháló egyik legrégebben elérhető szótára, amelyet 1995 óta bővítgetnek az üzemeltetői olyan forrásokra építve, mint a Random House Unabridged Dictionary, a Collins English Dictionary, vagy az American Heritage Dictionary.

A havi 70 millió aktív felhasználóval és 1,5 milliárd közösségi médiás követővel bíró elektronikus lexikon nemrég adta ki a legújabb, 2023 télinek nevezett frissítését, a csomagban pedig három videojátékos szakkifejezés is ott bújik.

Hirdetés

Nevezetesen a DPS (damage per second, másodpercenkénti sebzés), a tank (a nagy sebzést kiálló karakterek) és a healer (gyógyító) szavakról van szó, amelyek más magyarázatokkal ugyan már eddig is jelen voltak a Dictionary.com repertoárjában, most viszont gaming vonatkozású értelmezéseket is kaptak.

"Healer (videojátékokban) - egy szerepjátékban a munkaköri osztályok kategóriája, amelyek feladata a csapatban lévő többi játékos egészségének helyreállítása, de rosszul felszereltek ahhoz, hogy ellenálljanak az ellenség által okozott sebzésnek, vagy kárt okozzanak az ellenségnek. Példamondat: A healerek elengedhetetlenek minden portyázó partyban, de a korai szinteken a pap és a sámán szerepköröket is nehéz szólózni."

- áll a healerek immáron hivatalos magyarázatában, szóval ha a jövőben egy új gamert kell bevezetnetek a zsargonba, már a Dictionary.com-ra is irányíthatjátok. A szótár egyébként most más, számítástechnikai vonatkozású kifejezéseket is bevett a kollekcióba, köztük a "build"-del, a "render"-rel és az "asset"-tel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)