Hirdetés

Fantasztikus lesz az Indiana Jones and the Great Circle, itt az első előzetes!

|

A MachineGames eddig titokzatoskodott a projekt kapcsán, az új Xbox Developer Direct során azonban masszív bemutatót tartott.

Hirdetés

Harrison Ford Indiana Jonesa Hollywood egyik legikonikusabb karaktere, akivel együtt fejejthetetlen kalandokat éltünk át - tavaly aztán a színész még egyszer utoljára ostort és kalapot ragadott, hogy elbúcsúzzon a legendás kalandortól - más kérdés, hogy a filmet a nosztalgia sem tudta megmenteni. Az Indiana Jones és a sors tárcsája költségvetése (amit a koronavírus-járvány is megdobott) a jelentések szerint nagyjából 300 millió dollár volt, és globálisan 383 milliót termelt, ezzel valószínűleg a Disney történelmének egyik legnagyobb bukása lett, hiszen jelentős összeg ment el a marketingre is.

De a franchise ezzel még nem fejeződött be. Nemcsak a LucasFilm elnökének szavai miatt gondoljuk ezt, miszerint lenne potenciál a sorozatokban, hanem a játékiparbeli mozgolódások miatt is, hiszen már 2021 óta tudjuk, hogy Wolfenstein-játékokat is jegyző MachineGames egy Indiana Jones videojátékon dolgozik. Miután a Microsoft felvásárolta a Bethesda anyavállalatát, és ezzel övék lett a csapat is, kiderült, hogy PlayStation 5-re nem érdemes várnunk a végeredményt, konkrétumokat viszont nem kaptunk róla.

Hirdetés

Eddig legfőképpen arra alapozhattunk az Indiana Jones and the Great Circle történetével kapcsolatban, amit egy pár évvel ezelőtti teaser elárult: hogy a kaland egy évvel Az elveszett frigyláda fosztogatói után és egy évvel Az utolsó kereszteslovag eseményei előtt játszódhat. Ez igaznak is bizonyult, maga a MachineGames erősítette meg 2024 legelső Xbox Developer Directjén.

Ki mással is indulhatott volna a prezentáció, mint Todd Howarddal, aki elmondta, hogy mindenki hatalmas Indy-rajongó, majd rövid felvezetés után bele is vágtak a lényegbe: Harrison Ford fiatalkori mása mosolygott a kamerába a sivatagban. A gameplay jelenetek alapján lesznek belső és külső nézetes részek is, filmszerű átvezetők, a karakterre jellemző elengedhetetlen humor, és megfordulunk a világ több pontján is. Minden olyan, mintha egy interaktív Indiana Jones film lenne, ez pedig nagyon jó hír. Alább láthatjátok mozgásban: 

A fejlesztők kifejtették, hogy nemcsak a hangulatos akciójelenetekre, a mozifilmekre hajazó sztoripillanatokra és a mo-cap technológiával életre keltett karakterekre fókuszáltak, szerették volna kihangsúlyozni Indy képességeit is, így nagy hangsúlyt fektettek a puzzle-ökre, a titkokra, az ügyességi részekre is. Lesz közelharc, lopakodás, lőfegyver és olyan is, amikor az ostort használjuk akár mozgás, akár harc céljával.

Az Indiana Jones and The Great Circle még 2024-ben megjelenik PC-re és Xbox Series X/S-re, a Game Pass-előfizetők pedig ezt is a kezdetektől pörgethetik majd. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)