Hirdetés

Far Cry Primal bejelentés, Star Wars Battlefront béta és Facebook Reactions gomb - mi történt a héten?

|

Lepörgött ez a hét is, jöjjön hát vasárnap esti kedvenc olvasmányotok, a heti összefoglaló, melyben a megszokottnál is több szó lesz a Star Wars világáról. Merem remélni, hogy ebben senki sem talál kivetnivalót.

Hirdetés

Túl vagyunk egy újabb remek PlayIT Show-n. A rendezvény ezúttal Pécs szépséges városába látogatott, ahol közel 7000 vendég érezte jól magát együtt, az Expo Centerben. Én lassan kezdem kipihenni a hosszú szombati napot és a szürreálisan vidám hazautat, mikor egy kedves vakációzó mintacsaláddá változtunk. Paca volt a megfontolt édesapa, aki szemét sosem vette le az útról, Gócza még éjjel tízkor is odaadóan etette őt az otthonról hozott sonkás szendviccsel, a hátsó ülésen pedig Zsani, Mocsy és én rosszalkodtunk mint a komisz kisgyerekek. Ha már kellőképpen a tudatokba égett ez a kép, csapjunk gyorsan bele az összefoglalóba!

Megállíthatatlanul dübörög az 576 KByte Roadshow, október 3. és december 12. között szinte minden hétvégén más helyszínen, más városban várunk benneteket játékokkal, nyereményekkel és különleges kedvezményekkel. A első körben a budapesti Europark bevásárlóközpontban BZ vezényletével pörgött egész nap a Guitar Hero Live, de volt Forza 6, FIFA 16 és NBA 2K16 is, úgyhogy mindenki talált kedvére valót. A nagy Play gombra könyökölve megnézhetitek hogyan festett ez a nap.

Lépegetők ameddig a szem ellát

Általában megállja helyét az a kijelentés, miszerint a GSO-ra minden héten tetemes mennyiségű Star Wars tartalom jut. Ezen a héten ez hatványozottan igaz volt. Írtunk például a lassan a végéhez közeledő Star Wars Battlefront bétáról, külön videóban mutattuk meg, hogyan harcol Luke Skywalker (akinek volt egy kellemetlen kimenetelű találkozása egy AT-AT lépegetővel), sőt azt is összeszedtük, miért is imádjuk már most ennyire ezt a játékot. Mindezeken felül, Paca és EndreMan videóban is megosztották veletek bétás tapasztalataikat. Minden jel arra mutat, hogy végre egy igazán ütős Star Wars játékot kapun! Ez a Kinect Star Wars-féle vadhajtások után nagy felüdülés a messzi messzi galaxis rajongóinak.

Időközben a béta új szervereket is kapott. A Star Wars Battlefront gépigénye is kiderült, most már tudjuk, hogy nem kell hozzá atomerőmű. Eddig csak két hős jelenléte volt biztos a játékban, de lehetséges, hogy a többi legendás karakter kilétéről is lehullott a lepel. Egy remek videónak köszönhetően kiderült, milyen lenne a Star Wars Battlefront egy 16 bites játékként, de volt szó igazi holosakk tábláról és középkor japán harcosokat mintázó Star Wars-figurákról is.

Elképzelhető, hogy Fantastic Four Fáklyája lesz az új Boba Fett, egy házaspár nyitótánc helyett fénykard-párbajt vívott az esküvőjükön, Han Solo pedig elszavalja József Attila versét. Ez utóbbi talán a hét legviccesebb videója is egyben.

Kőkorszaki szakik

A hét elején együtt izgultunk, mikor még csak annyit tudtunk, hogy a Ubisoft egy nagy bejelentésre készül. A törökök végül egy kicsit hamarabb csaptak rá a Tweet gombra, így idő előtt kiderült, hogy a titokzatos új cím az ősidőkben játszódó Far Cry Primal lesz. Később persze megérkezett a hivatalos előzetes videó és a játék borítóját is megcsodálhattuk, és már tudjuk, hogy jön egy mamutos DLC pakk. A Ubisoft a Far Cry Primal szinkronjának esetében is minőséget szeretne nyújtani, ezért a főhős, Takkar hangja nem lesz más, mint Adam Jensen. Végezetül egy kulisszák mögötti videó is érkezett, melyből megtudhatjuk, hogyan is született meg a Primal.

Szeret, nem szeret

Kiderült végre a válasz arra a kérdésre, mely minden bizonnyal az összes olvasónk kobakjában régóta motoszkált: lesz-e dislike gomb a Facebookon? Nos, nem lesz. Helyette egy egész sor opciót kapunk. A közelgő frissítésnek hála hét különböző érzelmet fejezhetünk majd ki: a tetszikelés mellett a szerelmet, az örömöt, a meglepődöttséget, a szomorúságot, a dühöt, és azt, ha valamit viccesnek találunk. Ez lesz a Facebook Reactions gomb.

A fenti opciók közül én mindenképpen az örömöt kifejező fejecskét választanám, ha a Cápa 19 trailere sodródna elém az internet vad beltengerén. Persze ezen a vicces videón kívül is akadt bőven filmes tartalom a GSO-n ezen a héten is. Ütős új előzetest villantott az Éhezők viadala: A kiválasztott 2.  Lehetséges, hogy Lex Luthor nem is lesz benne a Batman v Superman filmben. Gőzerővel dolgoznak a Bad Boys 3-on. Kiderült miért vágták ki Lokit a Bosszúállók: Ultron korából. Will Smith beszélt arról, milyen is Jared Letoval, vagy inkább magával Jokerrel dolgozni. Előzetest kapott a Triple 9. Most már biztos, hogy 2020-ig a Disney filmek tömegével kell számolni és zöld utat kapott a The Expendables 4 is. Szerintem mindenki tudja, ki az, aki hiányzott az eddig részekből, és feldobná az új epizódot.

Cukor, só és minden mi jó

Lássuk milyen izgalmakról írtunk még nektek a héten. A szinkronszínészek tényleg elég morcosak és most már több mint valószínű, hogy sztrájkolni fognak. Még az Until Dawn fejlesztőit is meglepték a játék eladásai. Kaptunk 40 percnyi játékmenetet a Just Cause 3 PC-s verziójából. Hőskori leletek sorozatunk ezúttal a Jazz Jackrabbit 2-vel foglalkozott. Jót nevettünk azon a csöppnyi FIFA 16 hibán, mely Wayne Rooney ábrázatát variálta meg. Half-Life 3 fájlokra bukkantak a Dota 2-ben. Megjelent a Metal Gear Online. A The Witcher 3: Wild Hunt megkapta eddig legnagyobb frissítését, a játék első kiegészítője pedig launch traileren domborított. A Phil Spencer, az Xbox divízió főnöke szerint a szeretet, a békesség és a saját termékünkre való fókuszálás fontosabb mint a konzolháború. Mindettől függetlenül a PlayStation 4 köszöni szépen és jól van, az árát pedig csökkentették már Amerikában is. A valóságban is elkészült az Assassin's Creed: Syndicate szigonyvetője, a játék pedig cinematic trailert kapott. Megvan végre valahára a Fallout 4 gépigénye, de mint kiderült az új Fallout résznél is jobban várja a világ a legújabb Call of Duty epizódot.

Természetesen a fenti rengeteg izgalmon túl is akadtak érdekes hírek a héten, de nekem lassan indulnom kell, mert eddig még nem volt időm kipróbálni a Star Wars Battlefront bétáját, és ha ez így is marad, akkor könyörtelenül ki fognak csúfolni a srácok a szerkesztőségben. Ezt pedig ti sem akarhatjátok. Juj, majdnem elfelejtettem, mondani akartam még valami nagyon fontosat: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)