Hirdetés

Fear Effect - bejelentették az új részt (videó)

|

Hamarosan felkerül Kickstarterre az új Fear Effect játék, azonban ez kicsit más lesz, mint amit az Eidos kiadásában másfél évtizede láthattunk.

Hirdetés

A Collective névre hallgató kezdeményezés keretében független csapatok porolhatják le a kiadó fiókjaiban porosodó címeket, persze csak akkor, ha a Square Enix lát fantáziát az ötletben és beleegyezik. A Goetia-t jegyző francia stúdió, a Sushee is élt a lehetőséggel és nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint egy új Fear Effect játék elkészítését, amelyre zöld utat kaptak az illetékesektől. 

Az új rész neve Fear Effect Sedna és egy olyan indie taktikai CRPG-t kapunk a képében, amelyet a Harebrained Schemes által fejlesztett Shadowrun Returns inspirált. Az izometrikus nézetű, körökre osztott harcrendszerrel felvértezett játékmenetben egyszerre akár öt karaktert is irányíthatunk. A fejlesztők szerint a Fear Effect Sedna egy vadonatúj kaland lesz, amely Hong Kong utcáin át egészen Grönland hideg világáig kalauzol el, méghozzá a széria négy karakterének (Hana, Rain Quin, Royce Glas és Jacob "Deke" DeCourt) visszatérésével, de új szereplőkkel is bővülni fog a felhozatal. 

A történetről egyelőre annyit tudunk, hogy négy évvel játszódik a 2003-ban törölt harmadik rész, a Fear Effect Inferno története után, amelyben azt ismerhettük volna meg, hogy Hana halála után hogyan tért vissza a pokolból, a Sedna sztorijában viszont már független zsoldosként dolgozik, akit várhatóan kísérteni fog a múlt. A Sushee alapítója, Benjamin Anseaume azonban kikötötte, hogy ne Fear Effect 3-ként tekintsünk a projektre, ez egy új rész lesz új játékmenettel, továbbá ne egy tripla-A kategóriás játékot várjunk, hiszen egy tíz főt számláló csapat által készített indie projektről van szó. Íme a bejelentéshez szánt, elmaradhatatlan trailer: 

A Fear Effect Sedna Kickstarer kampánya április 12-én indul és siker esetén 2017-ben jelenhet meg PC-re, ám ha sikerül többet is összegyűjteniük, akkor konzolokra is elkészülhet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)