Hirdetés

Folytatódik a leépítési hullám: ismételten a Pixart ritkíthatja a Disney

|

Az értesülések alapján az elbocsátások az alkalmazottak akár 20 százalékát is érinthetik.

Hirdetés

Reménykedtünk abban, hogy 2024-gyel valamelyest jobb lesz a helyzet, és némileg csillapodik az iparon átívelő leépítési hullám, de sajnos egyáltalán nem ez a helyzet: az elmúlt napokban a Discord, a Unity, az Amazon, de még az alájuk tartozó Twitch dolgozói is jelentős leépítésekkel kellett hogy megküzdjenek. A Disney által még 2006-ban felvásárolt animációs csapat, a Pixar már tavaly júniusban is komoly leépítésekkel találta szemben magát, ami ráadásul nemcsak az alacsonyabb beosztású alkalmazottakat, hanem a stúdió egyes kulcsembereit is érintette. A mostani hírek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat újabb ritkításra készül.

A Pixar ugyanis nemrégiben több streamingre szánt sorozat gyártásával is végzett, aminek következtében most több alkalmazottjuk van, mint kellene. A TechCrunh értesülései szerint a soron következő, 2024-es leépítések szignifikánsak lesznek, így azok akár az alkalmazottak 20 százalékát is érinthetik, ami így azt jelentené, hogy a mostani nagyjából 1300 fős létszám akár 1000 alá is csökkenhet a jövőben.

Hirdetés

A Pixar időközben reagált hírekre: azt állították, hogy ezek a becslések "túl magasak", és hogy az elbocsátások által érintett alkalmazottak száma egyelőre még a levegőben lóg. Továbbá hozzátették még azt is, hogy az kirúgások nem most azonnal esedékesek, hanem valamikor később, 2024 folyamán kerül majd rájuk sor.

Az értesülések alapján a legnagyobb veszélyben azok az alkalmazottak lehetnek, akiket a Pixar kifejezetten a Disney+-os részlegen foglalkoztatott. A streamingplatform egyébként régóta küzd azért, hogy végre nyereségessé váljon: míg 2023-ban ismételten leuralta a streamingpiacot a Netflix, a vállalat előzetes becslései alapján a Disney+ vélhetően csak 2024 végére fordulhat majd nyereségre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)