Hirdetés

Gainward HD 4870 X2 újratöltve

|

Megérkezett a világ valószínűleg leggyorsabb nem referencia dizájnt követő VGA-ja, a Gainward kínálatában.

Hirdetés

Az új Rampage 700 Golden Sample „Goes Like Hell”, igen hangzatos nevéből már következtetni, lehet: ez nem egy akármilyen kártya. A Gainward Golden Sample modelljei, amúgy is igen közkedvelt darabok, mert minőség és húzhatóság szempontjából is igen jól teljesítenek. A „Goes Like Hell” modell 790MHz-es mag órajellel operál. A két RV770-es magot viselő PCB-n, az egyéb alkatrészek mellett helyet kapott még 2GB GDDR5 RAM is, melyek 3800MHz-es órajelen dolgoznak 512bites vezérlővel. A kártya 2,4 teraFLOPS-os műveleti sebességre képes, 1600 stream processzorral.

Ez az érték ugye a másodpercenként elvégzett lebegőpontos műveletek számát jelöli, a tera, pedig egy „szerény” 10 a 12-edikent mutat. Összehasonlítás képpen a jelenlegi világ első szuperszámítógép 1,7 petaFLOPS-ra képes. A különbség nem is olyan egetverő, ha azt nézzük, hogy a Rampage 700 „csak egy” VGA kártya. A Roadrunner névre keresztelt gépszörnyeteg, viszont egy hatalmas szerkezet, ami ráadásul hybrid megoldást használ. Összesen 12960 db IBM PowerCell 8i és 6480 db AMD Opteron dupla magos processzor eredményezi ezt a fentebb említett teljesítményt, a Los Alamosi Nemzeti Laboratórium számára.

rampage700_hell.png
 

Befejezve a csapongást vissza térnék bolygónk egyik legerősebb kártyájára. Szóval a nagy teljesítményhez hűtés is kell. Ezen a kártyán ez egészen profira sikeredett. A szép méretes hőleadó felületbe 4db hőcső vezeti a magoktól a meleget. A lamellázat nem követ extrém formákat, viszont egyszerűen és hatékonyan van összerakva. A lamellák és a hőcsövek csatlakozásánál is odafigyeltek a legjobb kontaktusra. A két ventilátor állítólag igen halk, ráadásul PWM vezéreltek, tehát csak akkor hangoskodnak, ha nagyon dolgozik a kártya és felszökik a hőmérséklet. Az új modellről az is elmondható, hogy ez a világ legelső dupla RV770-ese, ami 4 az egyben kimenetet támogat. Ugyanis a kártya lekezeli a HDMI, Dula-link DVI, D-Sub és tv kimeneti portokat is. Sőt a csomag részeként adott HDMI/DVI átalakítóból ítélve natív HDMI portot is találunk a hátlapon.

features_rampage700hell.png
 

A Gainward termékeket a Mercury Impex forgalmazza hazánkban!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)