Hirdetés

GameStar Évértékelő 2011: ahogy Gyakornok Dóri látta

|

Paca és Gyu után most a nálunk gyakornokoskodó Dóri osztja meg gondolatait az évről.

Hirdetés

DÓRI:

Mi volt a legnagyobb 2011-es csalódásod?

A legnagyobb csalódásom akkor ért, amikor megtudtam, hogy a Silent Hill Downpour megjelenését eltolták 2011 novemberről 2012 Q1-re. Tulajdonképpen erre miért volt szükség? Mert elég sok ismert nevű játék jelent meg ebben az évben is. Csak hogy ez engem egyáltalán nem vígasztal, mert én ezt a játékot vártam, minekutána a múlt hónapban rám jött, hogy nekem végig kell játszanom ez az eddigi SH részeket, mert jön az új!

Mi volt a legjobb 2011-es élményed?

A legnagyobb élményem az volt, hogy rákerültem (bár csak a hangom) a decemberi DVD mellékletre, az új XBOX LEGO Harry Potter játék kapcsán. Továbbá a Skyrim nekem akkora élményt nyújtott, annyira tetszett, és annyira magával ragadott, mint kevés játék eddig. Legutóbb csak a Dead Spaceval voltam így.



Mi volt a legrosszabb (legkellemetlenebb) GSO-s élményed?

Olyan nekem eddig nem volt. Komolyan mondom, de lehet az a baj, hogy kevés ideje vagyok a csapatban. Mindenesetre reménykedem, hogy csalódás nem is nagyon fog érni.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed?

A PlayIT, a előadások, a számtalan gamer és rajongó, a rendezvényen való ajándékosztás és a játékosok interaktív foglalkoztatása, az interjúztatás, beszélgetés a cosplayesekkel, és a részvétel a crew munkásságában. Továbbá a legjobb a színpadi része volt, amikor én magam is része lehettem az előadásnak, bár eleinte kicsit izgultam, de a sok aktív játékos lelkesedését látva visszatért az önbizalmam, és még élvezetesebb volt bevonni a játékba a kicsiket, nagyokat, fiatalokat, időseket, lányokat, fiúkat.

Melyik szerinted az év legrosszabb játéka?

       - A F.E.A.R. 3. Úgy gondolom, hogy nagy csalódás volt, mivel nem tudtak semmi újat felmutatni az eddig részekhez képest, bár én még reménykedtem. Azt hittem javulni fog az irányítás, kifinomultabb lesz, átláthatóbb. Amikor az XBOX elé ültem, „namostakkorvágjunkbeleajátékba” kezembe vettem a controllert, elindítottam a játékot, és már az első jelenetnél belém mart a csalódottság, hogy tulajdonképpen mi ez? Ez most komoly? Lehet, hogy velem van a baj, de egyáltalán nem ijedtem meg, pedig félnem kellett volna, ahogy a cím is sugallja. De nem féltem, inkább bosszantott, hogy úgymond nehezen tudtam közlekedni, idegesített hogy nem látom magamat hátulról, pedig reméltem, hogy újításként ezt a módot is megkapom. Az első kettőt simán végig vittem, abban bízva, hogy majd ha kijön a három, sajnos újítást nem kaptunk, a harmadik rész pedig olyan, mintha az első kettő klónja lenne csak.

Melyik az év legjobb játéka?

Abszolút a Skyrim. Naivan vártam hogy talán lesz Dead Space 3, legyen már trilógia, hiszen mindenből trilógiát csinálnak manapság, de semmi hír ilyesmiről, jó lenne ha a DS 3, (persze ha lesz) olyan lenne, hogy az eddigiekhez képest rengeteg új ellenfél, helyszín, fegyver, harcstílus… De hát Skyrim. Első alkalommal tökéletesen átjárt a már számomra jól ismert Oblivionos hangulat. Aztán a sárkánytámadást követő eseményeken átküzdve magam kikerültem a szabad ég alá, beköszöntött az este, csillagok borították az eget, és én akkor azt mondtam, hogy ez hűha… Miért is? Mert olyan mintha a szabad ég alatt lennél, szinte érzed a szellőt, meg a táj illatát. A jelenetek életszerűek, ha bemegyek egy kedves barátom hajlékába, és ellopom az értéktárgyait, vagy élelmiszerét, nem fogok csodálkozni, hogy utána családostul támad majd rám J

Ha van, akkor ki/kik a kedvenc kommentelői(d) a GSO-n?

Egyelőre még nem nagyon van/vannak. Eddig egy cikkem, inkább hírem került fel online, az is kb 4 kerek mondat lett, talán kapott két kommentet.

Mit vársz 2012-től?

A Downpourt mindenképp. Még esetleg egy kis Resident Evilt, legyen az bármilyen formában, lehet játék, könyv, film (de nem valami Kaptár címszó alatt futó remake, ami amúgy alig hasonlít). Talán a tavaszi PlayIt-et, mert úgy hallottam lesz. Lehetne Dead Space 3 is, legyen már trilógia, hiszen mindenből trilógiát csinálnak manapság, de semmi hír ilyesmiről, jó lenne, ha a DS 3, (persze ha lesz) olyan lenne, hogy az eddigiekhez képest rengeteg új ellenfél, helyszín, fegyver, harcstílus…

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)