Hirdetés

GameStar évértékelő 2011: ahogy Mocsy látta

|

Tegnap volt egy kis technikai malőr Mocsy évértékelőjével, de most itt van újra.

Hirdetés

A fényképekért elnézést kérünk, sajnos Mocsy kollégánk igazi rejtőzködő, amolyan urbánus predator, aki kínosan kerüli az objektív pásztázó tekintetét.

Mocsy:2011 meglehetősen összevissza év volt számomra. Egészen jól indult, de aztán az év közepére nagyon elromlott és csak az év végére (amikor ugyanis csatlakoztam a Gamestar stábjához) sikerült feltornászni az eredeti szintre. Szerencsére kis családom segített leküzdeni a nehézségeket, de kiemelten fontos szerepet játszott a World of Warcraft is, mivel ez a játék akadályozott meg abban, hogy teljesen begubózzak otthon és elzárjam magam a külvilágtól. A rendszeres raidek kis rendet tettek az akkor kaotikus napjaimban és segítettek elterelni a figyelmem a napi gondokról. Más ilyen helyzetben kocsmába jár és dönti magába a feleseket, én inkább HC Firelands-et választottam és próbáltam hasznos tagja lenni kicsi, ámde rendkívül összetartó és barátságos guildünknek.

Mi volt a legnagyobb 2011-es csalódásod?
Az igazat megvallva olyan nagy csalódás nem volt játékfronton. 2011 kifejezetten jó év volt, szerintem évek múlva is emlékezetes lesz ez az esztendő. Alapvetően optimistának tartom magam és igyekszem minden játékban megtalálni a jót, ez a küldetés általában sikerrel is jár. Amennyiben mégis mondanom kell valamit, akkor az az egyik nagyvállalat hozzáállása az időn túli garanciális dolgokhoz. Történt ugyanis, hogy kölcsönkaptam egy konzolt és néhány óra játék után előjött rajta egy évek óta ismert hiba. Ismerősön keresztül elvitettem a szakszervizbe, ahol közölték, hogy ezt csak külföldön csinálják meg (alaplapcsere) és 45.000 forintba kerül (megjegyzem ugyanazt a konzolt újonnan már 55.000 forintért is meg lehet kapni). A konkurenciánál is volt egy hasonló meghibásodásom, ott az ügyfélszolgálat felvette az esetet, küldött futárt, kivitték külföldre és két héten belül ott volt a hibátlan konzolom, természetesen egy fillért sem kellett fizetnem. Egy gonddal kevesebb, most már tudom, hogy milyen next-gen konzolt veszek.

Mi volt a legjobb 2011-es élményed?
Mivel az utolsó két hónapban csatlakoztam csak a csapathoz, ezért eléggé behatároltak a lehetőségeim. A PlayIT volt az idei első és utolsó rendezvény, ahol aktívan részt vettem és bevallom őszintén minden percét élveztem. Még akkor is, ha estére már nagyon elfáradtunk, hiszen a nagyszínpad hangosítását kell túlüvöltenem hat Diablo 3-as előadáson keresztül, ami nem is nagyon sikerült.

Mi volt a legrosszabb (legkellemetlenebb) GSO-s élményed?
Ez is a PlayIT-hez kapcsolódik és a mi hőn szeretett Gyakornok Dórinkhoz. Történt ugyanis, hogy megkértem segítsen nekünk plakátokat osztogatni a Diablo 3 bemutatón, amit szívesen meg is tett. Viszont a következőre már nem tudott eljönni, amit másnap így próbált megmagyarázni „Elmentem a bemutatóra és ott a „másik BÁCSI" azt mondta, hogy már nem kell segíteni, mert költöztök a nagyszínpadra. MÁSIK BÁCSI, te jó ég! A vicc az az egészben, hogy a másik bácsi az Nightwolf kolléga volt, aki vagy 11 évvel fiatalabb nálam. A feleségem azóta naponta legalább háromszor az orrom alá dörgöli ezt a bácsi dolgot. Sebaj, Nightwolffal már agyalunk az édes bosszún, ami akkor fog lecsapni Dórikára, amikor a legkevésbé várná.

Mi volt a legjobb GSO-s élményed?
Mindenféleképpen az itten fogadtatás. Olyan nettó három nap alatt sikerült beilleszkednem az itteni nem kicsit elmeroggyant (és ezt teljesen jó értelemben mondom) társaságba. Köszönet érte mindenkinek!

Melyik szerinted az év legrosszabb játéka?
Ezt a kérdést most passzolnám, hiszen ez egy elég értelmetlen kategória. Nincs olyan, hogy legrosszabb játék, hiszen egy másik célközönség számára, az a játék lehet, hogy sokkal jobb, mint mondjuk nekem a Skyrim. No meg ismerni kellene az összes 2011-ben megjelent játékot (és legalább egyszer végigjátszani mindegyiket), hogy korrekt véleményt tudjunk mondani róluk.

Melyik az év legjobb játéka?
Itt is csak találgatásokba tudok bocsátkozni, fogalmazzunk úgy, hogy az általam játszott játékok közül a legjobb a Skyrim volt. Sok miértet tudnék elmesélni ezzel kapcsolatban, de talán a legjellemzőbb az, hogy sok év után először fogott el az a hamisítatlan „na csak még ezt a küldetést végigtolom és tényleg megyek aludni" érzés éjfél után.

Ha van, akkor ki/kik a kedvenc kommentelői(d) a GSO-n?
Minden olyan kommentelőt kedvelek, aki konstruktív hozzászólásokkal emeli a GSO fényét. Még akkor is, ha nem ért velem egyet, ugye Feta? (gyorsan sikerült ráakadnod - RG)
Kedvencem is akad, mégpedig azok a kevesek, akik tudnak olvasni a sorok között és képesek értelmezni egy szöveget.

Mit vársz 2012-től?
Bort, búzát, békességet. Meg egy kis gépfejlesztést, mert a négyéves konfigomra már nagyon ráfér egy alaplap-proci-videokártya trió csere. No meg sok jó játékot és rengeteg Gamestar rendezvényt. Ja és még azt, hogy jövő ismét írhassak egy ilyen kis szösszenetet a KIVÁLÓ 2012-es évről itt a GSO-n.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)