Hirdetés

Gigabyte GO OC 2009 Europe Final: eddig okés

|

Lassan vége a szerelős mókának, és jöhet a valódi megmérettetés.

Hirdetés

A konkrét eredményekről majd később írok, egyelőre a szerelés időtartama alatt tapasztaltakról lesz szó. A magyar srácok rögtön belefutottak egy kis kellemetlenségekbe, a vadiúj EX58-UD4P alaplap CPU-foglalatában ugyanis el volt görbülve egy láb. Ez így "out-of-the-box" igen meglepő, de hát előfordul az ilyen. Szerencsére következmények nélkül újat kérhettek, azaz ezt a cserét nem veszik figyelembe akkor, ha az extrém tuning miatt bekövetkező halál miatt kell - és lehet - cserélni a hardvert.


Ami a többi ország csapatai illeti, a görögök nagyon felkészülten érkeztek Prágába, látható rajtuk a sok éves rutin, tulajdonképpen teljesen másként kezdtek neki a szerelésnek és a beállításoknak, mint a többiek. Míg a többség szinte azonnal a folyékony nitrogénhez szükséges potok felrakásával küszködött, addig ők szépen összerakták az alaprendszert, megtoldották azt egy kis extra hűtéssel, majd beállították a BIOS-t és a Windowst, végül pedig ellenőrzésképpen lefuttattak egy 3DMark-ot. Természetesen minden rendben volt, ezért szét is kapták gyorsan a rendszert, és nekiálltak a forrasztásoknak. Zseniális a két fickó, mókás, ahogy 35-40 éves korukkal kiemelkednek a sok fiatal közül.


Az oroszok mondhatni "hozták a formájukat", kapásból egy PCI foglalatba illeszkedő Debug-kártyával indítottak, a bírák azonban hamar észrevették és felszólították őket arra, hogy ezt azért mégsem kéne, ha már tiltottak a harmadik fél által készített hardverek és szoftverek.


Az angolokat nyugodtan nevezhetjük "gyurma fetisisztáknak", ők ugyanis órákat töltöttek el azzal, hogy bevonják az alaplapot a formázható anyaggal. A svájciak a mezőny legnagyobb CPU-potjával rendelkeznek, akár egy rakétát is ki tudnának lőni belőle, akkor űrtartalommal bír a méretes cső.


A magyarokat a szerbek és a csehek fogják közre két oldalról, ám nem kell aggódni, nagyon barátságosak az ellenfelek, illetve elég gyakran nézegettek át "hozzánk", hogy "hűbakkernekünkisilyetkellettvolnahoznunk". A HUN eXtreme OC Team egyébként eddig biztatóan halad előre a megahertzek sugárútján, a 4,6 GHz pl. nevetségesen könnyen összejött a srácoknak. 5 GHz felett kezdődnek a nehézségek, illetve majd a két GTX SLI-ben való hajtása lesz nagy feladat a csapatok számára.


Eredmények és képek majd csak délután, addig is szurkoljon mindenki tovább ezerrel!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)